PUBG 2 perces: A türelem és a hidegvér rózsát terem - chocoTaco megmutatja

PUBG 2 perces: A türelem és a hidegvér rózsát terem - chocoTaco megmutatja

A következő PUBG pillanat egy nagyszerű példája annak, hogy miért is segítheti pozitívan a mi játéktudásunkat az, ha egy ügyesebb játékost nézünk.

A mai napig felröppen néha a gamerek körében az a kérdés, hogy van-e érdemi célja annak, ha egy nálunk ügyesebb játékost nézünk, ahogy űzi az ipart. Vannak, akik azt mondják, hogy az egész csupán szórakozásra jó, de vannak –elsősorban a gaming világon kívül esők–, akik szerint az egész puszta időpocsékolás. Persze a gyakorlatban nagyon sokszor inkább az ellentettje mutatkozik meg; igenis segít az, ha figyeljük valaki ügyesebbnek a játékát.

Lényeg a lényeg, mindenkinek magának kell eldönteni, hogy ő miért nézi valaki más műsorát; szórakozásból, vagy inkább tanulási célból. Vannak olyan streamerek, akik sokkal inkább a szórakoztatásra mennek, de szép számmal akadnak olyanok is, akik tanítanak. A műsoruk céljától függetlenül azonban sok mindent el lehet sajátítani tőlük úgyis, hogy csak nézzük a mérkőzéseiket. ChocoTacot nem nagyon kell bemutatni a PUBG közösségnek: a nagy népszerűségnek örvendő streamer eléggé otthon van a csirkevacsorák készítésében. Nemrég egy mérkőzést az alábbi szorult helyzetből is sikerült megnyernie, –nem véletlenül:

Ahogy elindítjuk a videót, láthatjuk, hogy igencsak kényelmetlen pozícióban van a főhősünk; egy fa mögött bújik, a kék közeledik, ő pedig sehova sem tud mozdulni, ugyanis semmilyen más fedezék nincs körülötte, az ellenfele pedig a kör kényelméből, a dombtetőről tüzel rá. A játékosok nagy része talán rosszul játszotta volna meg ezt a szituációt, a kör érkezését követően ugyanis sokan kirongyoltak volna a fa fedezékéből, –ám ezzel voltaképp oda is adták volna a győzelmet az ellenfélnek. Choco ezzel szemben úgy döntött, hogy belefér egy kis sebzés a kéktől, tudta ugyanis, hogy az ellenfelének is mozognia kell majd, néhány másodperc múlva pedig ő lesz igazából az, aki nagyobb hátrányban lesz. Két gyógycsomag elhasználása elég is volt ahhoz, hogy túlélje a várakozást, ezután pedig ellenfele már ott is volt a domboldalon, ahol abszolút szabad préda volt.

Persze lett volna Choconak egy másik lehetősége is, ám nem biztos, hogy az jobb megoldás lett volna. Egy-két jól irányzott füstgránáttal még megtéveszthette volna a másik játékost, ám az neki is egy zavarópont lett volna, illetve ha az ellenfele beledarál a füstbe, és elkapja őt egy-két golyóval, máris oda a nagyszerű terv. Kockázatos –de összességében szép nyereséget hozó– módot választott Choco a helyzet kezelésére.

Érdemes tehát időnként jól átgondolni, hogy mit is csinálunk: a többet ésszel, mint erővel elv rendkívül jól tud érvényesülni a játékokban!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!