Hibátlan teljesítmény: oda-vissza két vállra fektettük Németországot

Hibátlan teljesítmény: oda-vissza két vállra fektettük Németországot

A magyar u21-es Pro Clubs válogatottról lassan csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. Most éppen a németeket verték meg oda-vissza a hétvégén, 1-0-ára.

Magyarország az egyik legaktívabb nemzet, ha a FIFA Pro Clubs játékmódjáról beszélünk. Nemcsak felnőtt csapatunk igyekszik egyre jobb eredményeket elérni, de az U21-es együttesünk is belehúzott, ugyanis a javában zajló Nemzetek Ligájában nagy fölénnyel vezetnek 14 fordulót követően. A hétvégén Németország ellen oda-vissza 1-0-ára sikerült győzedelmeskedniük, ezzel a minket üldöző Szingapúr előtt már 9 pontos előnyt tudhatunk magukénak. A Nemzetek Ligája tulajdonképpen egy ligarendszerű bajnokság U21-es válogatottak számára.

Németország 0-1 Magyarország
Gólszerző: Kiss Alex 92'

Az első félidő ugyan nem sikerült a legjobban, bár masszív csapat képét mutattuk, a statisztikák alapján a németek voltak fölényben, amivel egyébként nem igazán tudtak mit kezdeni. A második játékrész sem volt különösebben izgalmas, viszont elkezdtek éledezni a mieink a támadó harmadban is, egyre másra jöttek a próbálkozásaink, de igazán nagy helyzetet nem sikerült kialakítanunk, inkább távoli lövésekkel operáltunk. A hosszabbításban aztán a tizenhatosuk bal oldalán szerzett labdát Csabcsi, leadta a szélen érkező Floonak, majd rögtön kapta is vissza tőle, –így egy gyönyörű csel és meglátás után sikerült bepasszolnia Kissnek a labdát, aki középről, 15 méterről kapásból kilőtte a bal felső sarkot. 

Magyarország 1-0 Németország
Gólszerző: Balogh Zoltán 35'

Az utolsó percben szerzett gól és a kis szünet nagyon feltüzelte a csapatot, a visszavágón már egyértelműen mi irányítottunk. A 17. percben például Szilva kapura törésénél egy kockázatos becsúszás az egyik belső védőtől mentette meg a góltól a németeket. A 35. percben aztán megtört a jég: egy pofás támadás végén, melyben Csabcsi volt ismét az egyik főszereplő, előnyhöz jutottunk. Az előbb említett játékos remek passzát Kárpáti lőtte kapura, amely a védőfalról egyenesen Balogh elé pattant, aki bebombázta a kapuba. Sok megmozdulása az ellenfelünknek nem nagyon volt, ráadásul a második játékrészben sem igazán tudtak felpörögni, mi viszont remekül tartottuk az előnyünket. Párszor még igyekeztünk veszélyeztetni, módosítani az állást már nem tudtuk, így –sovány különbséggel, de magabiztos és remek játékkal– a második találkozót is megnyertük.

A találkozók után megkérdeztük Vörös Lajost, a válogatott szövetségi kapitányát, mit gondol a németek elleni kettős győzelemről, az U21-es együttesről és az eddigi teljesítményükről:

"Üdvözlöm a szurkolókat! Köszönöm, hogy ilyen szép számmal támogattatok a legutóbbi németek elleni meccsünkön, –ez nem csak nekem, hanem az egész csapatnak is nagyon jól esik.

A meccsről pár szóban: szerencsére sikerült a fiúkat felkészíteni egy pörgősebb, erősebb ellenfélre, jó zárásokkal és kevés hibával. A jóslatom nagyjából be is igazolódott, így mindenképpen azt mondhatom, hogy nagyon hasznos volt a szombati "A" válogatott elleni félkészítő est. Jó csapat volt ez a német, de szerencsére a játékosaim tökéletesen betartották a taktikai utasításaim és tulajdonképpen hiba nélkül tudtuk lehozni a két mérkőzést. Az 1. meccs első félidejében volt némi tanakodás, illetve próbáltuk megfejteni mit is kéne másképp tenni, és sikerült változtatni a támadóink helyezkedésén, így ez volt a kulcsa, hogy megnyerjük a találkozót. A visszavágón már végig a mi akaratunk érvényesült, hála a fegyelmezett és koncentrált játékunknak. Megmondom őszintén kicsit féltettem a fiúkat a meccs előtt , mivel mindenkinek HPCL összecsapása is volt aznap, és hát este fél 11-kor már nem ugyan olyan fitt a szem és az agy.

Nagyon büszke vagyok az együttesre, hétről hétre bizonyítják, hogy nem csak Magyarország legjobbjai, de a világ egyik, –ha nem a legjobb– U21-es válogatottja is egyben. Reméljük kitart a forma a sorozat végéig és be tudjuk húzni ezt a neves válogatottakkal teletűzdelt versenysorozatot. Még egyszer nagyon köszönjük a támogatást! HAJRÁ MAGYAROK!"

A tabella állása

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!