Elhagyhatja a konzolok piacát a Nintendo

Elhagyhatja a konzolok piacát a Nintendo

A Nintendo elnöke meglepő nyilatkozatott tett 2019 elején. A konzolpiac egyik meghatározó szerepelője kivonulhat teljesen?...

A 2019-es év elején minden a CES-ről szólt, ami a hardverszektort érinti. Az Nvidia mellett, az ASUS-ra is érdemes volt figyelni, ugyanis bejelentették a 2019-s ROG széria legújabb darabjait.

Az elmúlt napokban azonban egy váratlan interjút adott a Nintendo jelenlegi elnöke Shuntaru Furukawa. A 130. évfordulóját ünneplő Nintendo először a hanafuda kártyák gyártásával került a köztudatba, és csak az elmúlt harminc évben kerültek közelebbi kapcsolatba a videójátékokkal. Mára a harmadik legnépszerűbb konzolt és rengeteg fantasztikus játékot tudhatja magának a vállalat, –ami lehet, hogy végleg szakít a konzolszektorral. Furukawa válaszai alapján nem tűnik lehetetlennek, hogy a Wii U és a Switch után felhagynak a további fejlesztésekkel és az aktuális trendeknek megfelelően a mobilokat célozzák meg a jövőben. A legfontosabb értéknek azt tartják a Japán óriásnál, ha sikerül a "Nintendo élményt" átadni a játékosoknak. Ha erre a mobileszközök nyújtják az ideális platformot, akkor muszáj nekik is a változás útjára lépniük.

Ez nem jelenti azt, hogy egyik pillanatról a másikra felhagynának a jelenlegi konzolgeneráció értékesítésével és fejlesztésével, –sőt, valószínű, hogy a sikeres tavalyi év miatt további Nintendo exkluzív címek láthatnak majd napvilágot. A rugalmasság azonban megköveteli, hogy ne ragadjanak le csak egy platformnál és az eddigi gyengécske próbálkozások valódi áttörő eredményeket is felmutathassanak a mobilok világában. Bármilyen változást is hoz a jövő technológiája, a Nintendonak alkalmazkodnia kell hozzá!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!