CES AMD: bemutatták a világ első 7 nm-es videokártyáját és az új Ryzen processzorokat

CES AMD: bemutatták a világ első 7 nm-es videokártyáját és az új Ryzen processzorokat

A Ryzen 3. generációja ismét keresztbe tehet az Intelnek, a Radeon VII az RTX-eket próbálja megszorongatni.

A CES 2019-es expóján megkapta a színpadot az AMD és rögtön elvitte a show-t. Bemutatták hivatalosan is a harmadik generációs Ryzen processzorokat és videókártya fronton is megpróbálnak nagyot dobbantani az Nvidia RTX szériájával szemben.

3. generációs Ryzenek

A 7 nm-es technológia miatt hatalmas előnybe került az AMD, mivel sokkal kevesebb energiafogyasztás mellett képesek ugyanarra a teljesítményre, mint az Intel 9. generációs átlagos felhasználású csúcsragadozói.

Az első benchmark tesztek alapján nagyjából 14 százalékkal lesz gyorsabb az új Ryzen, mint a 2700X, ami eddig a csúcsot jelentette az egyszerűbb játékosok számára.

Ezzel a teljestíménnyel az I9-9900K-val került egy szintre a legújabb 8 magos / 16 szálas Ryzen processzor, ami ezt a teljesítményt 30 százalékkal kevesebb energiából ki tudja gazdálkodni, –köszönhetően a 7 nm-es gyártási folyamatnak.

Radeon VII

A világ első 7 nm-es videókártyájáról is lehullott a lepel. Február közepén érkezik majd a boltokba és 699 dollárért csaphatunk majd le rá. Ezért a pénzért, Vulkan API-t használó játékoknál 40 százalékkal jobb teljesítményt, egyéb címeknél nagyjából 25-30 százalékkal jobb eredményeket kapunk, mint a Radeon Vega 64. Az RTX zászlóshajójának nem kell félnie, mert ez a teljesítmény nagyjából az RTX 2080 szintje lesz majd, a 2080 Ti-t csak a Vulkan játékokban tudja megközelíteni a 16 GB-os Radeon VII. Három Display portot találunk a kártyán, ezzel minden gamer álma lehet majd, de egyelőre a hivatalos tesztekkel még várni kell.

Összességében a processzorok versenyében ismét lépéselőnybe került az AMD, a videókártyák terén azonban a jobb ár/érték arányban bízhatnak egyelőre, mivel a csúcsteljesítményben még mindig az Nvidia vezet egy lépéssel.

Nektek tetszenek az AMD új hardverei?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!