Vicces bugok, korábbi változatok: így készült Sylas - interjú

Vicces bugok, korábbi változatok: így készült Sylas - interjú

League of Legends - Teljesen más vizekre evezett a Riot Games egy igazán kedves és aranyos kaméleon után; bemutatkozik Sylas, aki egy lázadó szökött rab.

Bár múltja nem éppen fedhetetlen, ettől függetlenül demaciaiként tartják számon, aki nem éppen elégedett a mostani rendszerrel. Éppen ezért szeretné felborítani azt, erre több alkalommal is utal megszólalásaiban. Squad5 a beceneve annak a Rioternek, aki alkotta nagyrészt Sylas-t és mesélt kicsit a karakter hátteréről, illetve annak fejlesztéséről. Ő alkotta meg még Sylas-on kívül Ornnt, illetve Ivernt is, mindkét karakter teljesen egyedi játékmenetet hozott a LoL-ba.

Mi volt az eredeti inspiráció Sylas készítése közben? Egy olyan ötletből pattant ki, mint egy demáciai lázadó, vagy inkább a varázslatlopás volt az első mozzanat. Mi született előbb? A története, vagy a képességei?

Először csak az ötlet volt meg, hogy varázslatokat lopjon. Nagyon régóta szerettem volna egy ilyen hőst, de mindig félretettük az ötletet, mert úgy tűnt, nem leszünk képesek ezt megalkotni. Amint megkaptam a zöld lámpát, elkezdtünk gondolkozni, hogy miként nézzen ki ez a varázslattolvaj és hogy milyen karakter is ő. Rengeteg változaton átrágtuk magunkat, majd eljutottunk oda, hogy egy olyan karakterről legyen szó, akit a puszta ereje miatt zártak el, mivel bárki képességét le tudta másolni és így született meg Sylas.

Sylas képességei egész jól mutatnak a dzsungelben. Eredetileg is oda terveztétek, vagy van másik szerep, amiben a játékosok megtalálhatják számításaikat vele?

Alapvetően nem dzsungelesnek szántuk, de mindenképp olyan képességeket akartunk, amik ezt is lehetővé teszik. A mostani verzióval úgy gondoljuk, hogy bármelyik solo ösvényen megállja a helyét, de még a dzsungelben is, leginkább azonban midre és a dzsungelre fókuszáltunk, hiszen így találkozhat leginkább másokkal, ahol kihasználhatja ultiját és lehetőséget kapjon a lopásra.

Sylas Hijack ultija egy példa nélküli képesség, amiben rengeteg erő lakozik. Nem tartotok attól, hogy esetleg ez a képesség túlzottan függ majd az ellenfelek képességeitől? Inkább counterpickként, esetleg elrettentésként funkciónál, vagy bármilyen csapatban megállja a helyét?

Remélhetőleg azok a játékosok fognak rátalálni Sylas-ra, akik szeretik a változatosságot a játékban és figyelik az ellenfél képességeit, illetve, hogy azok milyen előnyökkel kecsegtetnek. Ez a változatosság egy olyan dolog, amit elfogadunk Sylas esetében. Hozzátartozik az ő esetében a jó játékhoz az is, hogy ismerjük az ellenfelünk képességeit és ez oda vissza működik. Sylas ellenfeleinek mérlegelnie kell, hogy milyen eszközöket adnak a kezébe, illetve Sylas-nak is fel kell mérnie az ellenfeleket, hogy van-e értelme őt választani egyáltalán.

Voltak érdekes hibák, vagy esetleg prototípusok Sylas fejlesztése közben? Akadtak váratlan nehézségek az ultijával kapcsolatban?

Rengeteg hiba volt. El tudjátok képzelni, hogy rengeteg típusú hiba fordult elő Sylas fejlesztése közben, főleg az ultiját illetően. Egyesek nagyon vicces vizuális bugok voltak; amikor Valor hátán lovagolt, miután Quinn ultiját ellopta, vagy amikor fénysebességgel rohant, miközben Taliyah falán kellett volna csúsznia. Akadtak nagyon furcsa jelenségek is, amikor egyes hősökkel kombináltuk. Volt egy hiba, amikor Sylas ellopta Fizz ultiját, később pedig Sivirét, majd aktiválás után minden csapattársa alá küldött egy cápát.

Rengeteg előre nem látott nehézségbe futottunk, –legyen az megjelenésbeli, vagy akár a hangokkal akadó gondok–, miközben más ultiját használta. Azt szerettük volna, ha mindenképpen az éppen aktuális kinézettel használja az ultit, amit az ellenfél is visel. Ez elég nagy kihívás volt, hogy biztosan minden képesség megfelelően működjön. Nagyon sokszor egyszerűen csak Sylas alap skinjét láttuk, de a technikusok csodát műveltek, hogy áthidaljuk ezeket a problémákat. 

Számítotok valamilyen nagy meglepetésre, ha egyszer megjelenik majd az élő szervereken? Esetleg lesz olyan része a kitjének, ami nagyobb teret fog kapni? Milyen nagy kombókra és trükkökre számítotok, ami meglepheti az embereket?

Jelenleg a játékosok leginkább a látványos ultikkal vannak elfoglalva és a nagy sebzésű kombókkal, ami azért érthető. Sylas elég mozgékony így sok ultit tud majd másképp alkalmazni, így könnyedén meglephet minket egy jól elhelyezett Janna, vagy akár Lulu ultival. Úgy próbáltuk összerakni az alap képességeit, hogy sok lehetőséget adjon a különféle ultik kihasználására. A sok AP-val kombózva bizonyára fog olyan dolgokat mutatni, amikre nem sokan számítanak. 

Alig várom, hogy lássam a gyönyörű megmozdulásokat vele!

Sylas egy kicsit eltér a legtöbb karaktertől, –mert bár demáciai, a rendszer ellen van. Mennyire volt nehéz egy olyan hőst alkotni, aki Demaciához köthető, de mégis a másik oldalon tartózkodik? Miként jelenik ez meg a játékában és a kinézetében?

A legnagyobb húzás Sylas esetében Demacia másik oldalának bemutatása volt. Mivel minden más demaciai karakter hősies, sőt az egész tematikája ezt sugallja az országnak, legyenek azok a színek, a hangok, a zene, stb. Nagyon sokat beszélgettünk erről, hogy miként tűnjön demaciainak, miközben azt is éreztetjük a játékosokkal, hogy nem egy közülük. Ezért döntöttünk úgy, hogy bizonyos korrupcióról árulkodó jeleket hagyunk rajta, amiből úgy tűnik, mintha Demaciába való lenne, de azért mégsem. A jellemző színei megfakult demaciai színek, de nem éppen hagyományosak. A hatásai sokkal agresszívabbak, semmint előkelőek. A szimbólumok pedig a múltjának és kínzásainak nyoma.

Vannak olyan hősök, akik kifejezetten jók lehetnek Sylas ellen a képességeiknek hála? Mik lehetnek Sylas legnagyobb gyengéi, és miként lehet ezeket kihasználni?

Azok a hősök, akik nem rendelkeznek fantasztikus végső képességekkel, –így nincs mit ellopni. Ők biztosan jól teljesítenek majd ellene, ilyen például Udyr, vagy Zoe. Azon felül Sylas eléggé függ a hatótávjaitól, amik nem túl nagyok és leginkább az ultikra hagyatkozik, hogy érvényesülni tudjon a mid game-től. Ha képes az ellenfele az ösvényen tartani őt és megakadályozni a roamolást, akkor nem tudja maximálisan kihasználni a végső képességét, –így leginkább a tornya alatt fog farmolni.

Sylas egy igen jóképű karakter, aminek hatására elég erős reakciókat váltott ki a közösség női és LGBT tagjai között. Tudatos tervezésnek hála lett ilyen, hogy ezzel is elősegítsétek lázadó vezető énjét, vagy meglepődtetek ezen a reakción?

Egyáltalán nem lepődtünk meg. Még amikor kitaláltuk, hogy ki is legyen Sylas és hogy Demacia ellensége lesz, tudtuk, hogy a személyiségének egy része lesz a vezető hajlam. Amikor felmerült a kérdés, hogy miként is tudott egy hadsereget összeszedni és rávenni Luxot, hogy kiengedje őt, akkor egyértelmű volt, hogy a jóképűség nagy szerepet játszhat ebben.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!