10 hős, akikkel igazán megviccelheted a barátaid

10 hős, akikkel igazán megviccelheted a barátaid

League of Legends - Nem minden meccset kell véresen komolyan venni, néha lehet szórakozni, vagy akár trollkodni is. Arra azért figyeljünk, hogy ezt maximum haverokkal tegyük, akik veszik a poént.

Ha visszagondolunk még a LoL-os "karrierünk" elejére, akkor jó eséllyel a legtöbben azért kezdtünk el játszani, hogy jól érezzük magunkat és szórakozzunk. Egyeseknél ez az érzés és kívánalom megmarad; nem is nagyon vágnak bele még a rangsorolt meccsek világába sem, míg mások versenyszintre emelik a játékot.

Ez a cikk inkább azoknak a baráti társaságoknak szól, akik szeretnek szórakozni és néha poénkodni egymással, – rangsorolt meccsen lehetőleg ne csináljatok ilyeneket -. Szóval kik is ezek a hősök, akikről beszélünk?

Egy igen erős karakternek minősül, ha megfelelően szervezett környezetben választják, solo queue-ban azonban nem nagyon remekel szegény. Az ultijával bárhova elvihetjük csapattársainkat, így csak a kreativitásunkra van bízva, hogy hova visszük a csapatot, főleg ha nem nézik a célt.

Vele nagyon könnyű hibázni, elég egy rosszul elsütött ulti és máris a rossz embereket mentjük meg, – esetleg a csapatunkat akadályozzuk meg egy fontos célpont, vagy gyilkosság elhozatalában -. Bard esetében nem csak az ultival, de még az E képességével is betehetjük a kaput, ha véletlenül, vagy tudatosan olyan helyre tesszük a kapunkat, ami pont az ellenfél markába szállítja csapattársainkat.

Ha ügyesek vagyunk, akkor egy jó Janna ulti megmenthet egy egész csapatharcot és vele együtt a szövetségeseinket. Ellökhetjük az ellenfeleket, azonban ez mindig Jannától távolabb löki őket. A helyezkedésünktől függően azonban akár pont a csapattársainknak is lökhetünk valakit, akit nagyon nem szeretnének a közelükben tudni, esetleg kilökhetünk mindenkit egy egyébként jól elhelyezett Malphite, vagy Orianna ultiból.

Az életben tartás egyik mestere, azonban ultija nem csak a szövetségeseknek segíthet, hanem az ellenfélnek is. Egy rosszul – vagy rossz időben elhelyezett nem – végső képesség könnyen lehet, hogy pont az ellenfélnek kedvezhet, mondjuk egy Yasuo ulti alatt elhelyezve, megtagadva ezzel minden gyilkolási lehetőséget csapattársunktól.

A teleportok már nem megszakíthatóak alapból, azonban Trundle segítségével kivehetjük a részünket ebből a nehéz feladatból, ugyanez érvényes a hazatérésre is. Elég egy "jól" elhelyezett jégoszlop, és máris nem mennek sehova.

Hasonló a helyzet, mint Trundle esetében, azonban itt nem csak egy oszlopot kapunk, hanem egy egész falat, így akár több csapattársunk hazatérését is megszakíthatjuk egyszerre. Erre láttunk is számos példát az URF meccsek alatt, ahol a CD felettébb alacsony ezen a képességen.

A lámpás egy nagyon hasznos eszköz lehet a menekülésre. Ez azonban könnyen elsülhet visszafele is; elég a lámpás elkapása után rossz helyre Flash-elni, mondjuk az ellenfél kezdőjére, de azt is megtehetjük, hogy amikor a közelébe ér a szövetséges, egyszerűen kisétálunk a hatótávból és a lámpás eltűnik.

A kezdeményezések egyik legjobbja, E-Q és ulti kombójával könnyedén elér szinte bárkit. Az ultit azonban egy adott emberre tudjuk elnyomni és nagyon nem mindegy, hogy kit és milyen hosszan zárunk be a kataklizmába. Könnyedén előkészíthetjük a terepet egy ellenséges wombo-combora, ha nem engedjük le a falakat időben, esetlegesen elmenekülhet valaki, amíg mi a falak között szotyizunk.

Nincs annál idegesítőbb dolog, amikor dzsungelesként a saját csapattársunk ellen küzdünk egy táborért és ez a valaki pont Syndra. Vele ugyanis könnyedén magunkhoz ránthatunk mondjuk egy kék erősítést, esetleg sutyerákot, amit jobb esetbe elviszünk előle, rosszabb esetben reseteljük az aggróját, aminek hála értékes másodperceket veszünk el dzsungelesünktől.

Ha létezik troll hős a játékban a "megfelelő" körülmények között, akkor az Tahm Kench. Ellenfelek bekebelezéséhez három jelző szükséges, de csapattársakat, minionokat és kisebb szörnyeket minden további nélkül bekaphatunk. A kulcs a megfelelő időzítés. Ez lehet egy alacsony HP-s ellenfél, akit csapattársunk nem tud így befejezni, vagy akár egy ulti előkészítése közben, mondjuk Karthus esetében.

Te miként szoktad megviccelni barátaidat?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!