Íme egy hőskoncepció, aki igazi rémálmot hozna a szurdokba

Íme egy hőskoncepció, aki igazi rémálmot hozna a szurdokba

Ennyi hős kiadásával lehet a Riot is kifogy majd egyszer az ötletekből, –de ha ez meg történne, a fanokra mindig számíthatnak majd!

Egy Reddit felhasználó alkotta meg az alábbi hőskoncepciót, mely a Mutter, a Banshee Királynő névre hallgat, így gyenge szívűeknek nem ajánljuk!

Mutter egy horror témájú jungler/support karakter, aki a Szurdokban kísértené ellenfeleit.

Története

Mutter eredeti neve ismeretlen, a Mutter az angol motyogás vagy sutyorgás szót jelenti. Ő egy özvegy, aki férje halála mellett négy gyermekét is elveszítette egy régi háborúnak (esetleg a Blessed Isles, a mai Shadow Isles néven ismert szigetet ért csapás) köszönhetően. Mutter ezután megőrült. A szerző szerint "elmondhatatlan dolgokat tett", amikért fel is akasztották, így a gyilkolás mellett az ember képzelete mondhatja csak meg, milyen tettek tapadnak a kezéhez. Azonban fájdalma túl erős volt, így Mutter nem tudta elhagyni a földi világot. Azóta járja fekete árnyként az erdőket, elégtételt és engesztelést keresve gyermekei megöléséért és kísérteties sikolya figyelmezteti az arra tévedőt, hogy fusson, különben hamarosan utoléri őt a fekete árny: egy őrült özvegy bosszúja és fájdalma.

Extra játékbéli elemek

A Muttert irányító játékos nem lenne egyértelmű kapcsolatban Mutterrel, nem reagálna szóban úgy a parancsaira, ahogy például Lux biztosít minket arról, hogy értette mit akarunk és úton van. Ehelyett Mutter mindössze magában beszélne, aminek a játékos fültanúja lenne. Hangja szorongónak hatna, néha egészen sírósnak, hisztérikusnak, zihálna, néha felsikoltana. Szövegei darabosak lennének és olykor értelmetlennek tűnnének, –mindezt persze síró, kísérteties hangon.

"...a gyermekeim... ...hol, hová...?! ...össze kell gyűjtenem őket..."

"könyörgöm... ...anyu itt van ...gyertek vissza anyuhoz..."

lol mutter

Képességek 

Passzív - Undeath (Élőholt)

Mint a dzsungelt kísértő szellem, ha Mutter meghal, újjáéledési ideje 10-50%-al rövidebb lenne mint más hősöké. A % mértéke a szövetséges hősök életerejétől függene. Újjáéledéskor választhatnánk, hogy otthon, vagy a saját dzsungelünk véletlenszerű pontján akarunk újjáéledni.

Q - Echoes of the Mother (A szenvedő anya kiáltása)

Mutter felkiált, egy terjedő hanghullámot hozva ezzel létre, mely 700 egységen át terjed és minden útjába kerülő ellenséges hőst, miniont és szörnyet megsebez. Amint eléri a maximális távolságot, a visszhang felrobban és +25% sebzést okoz az eredetihez képest és emellé 25%-al lassítja az eltalált ellenfeleket.

Ha a hanghullám falba ütközik lepattan, újabb 700 egységet megtéve, vagy annyit amíg ismét falnak nem ütközik. A visszapattant hullám többet sebezne és 40%-ot lassítana.

W- Haunt (Kísértés)

Az ötlet szerint az ellenfél mindig hallaná Mutter sírását ha az a közelben tartózkodik, akkor is, ha éppen egy bokorban bujkál. Ez bizonyos értelemben hátrány, ugyanakkor értelmet nyer, mivel Mutter W képessége egy képmást hozna létre, amit akármelyik bokorba letehet, így fenntartva a kísérteties figyelmeztető hangot akkor is, ha ő már rég nincs is a közelben. Ha egy bátor lélek belép a bokorba, a képmás ráugrik, elsikoltja magát és egy másodpercre Fiddle-éhez hasonló rettegést vált ki. Ezek a képmások wardként is funkcionálnának és aktiváláskor az egész csapat számára egy pingjelzést küldene, értesítve őket az ellenséges jelenlétről.

E - Embrace (Ölelés)

E képessége két módon is használható lenne.

Ellenségre irányítva egy előreugrásból és karmokkal való csapásból állna. Az ugrás sebzés mellett fél másodperces rettegés hatást váltana ki.

Szövetséges hősre irányítva Mutter anyai ölelésbe fogná a hőst, 1.5 másodpercre megvédené őt minden neki szánt sebzéstől. Az időtartam alatt Mutter megnövekedett ellenállásokat kapna.

R - Scream (Sikoly)

Mutter megőrül és tölcsér alakban vérfagyasztó sikolyt hallat maga előtt, mely a térkép feléig elérne. Ismét rettegést ültet ellenfelei szívébe, a hatás 1-3 másodpercig tartana az ellenfél távolságától és a képesség szintjétől függően.

Mivel hangról beszélünk, a hatás szinte azonnali lenne a legtávolabbi ponton is, nem kellene várni. Sebzést nem okoz, csak akkor ha az ellenfél közvetlenül Mutter előtt áll.

Egy ilyen szinte globális képesség hatalmas erő, megmentheti a szövetségesek életét, gyilkossághoz segíthet egy teljesen másik ösvényen, –sőt, csapatharcot is kezdeményezhet, mindezt teljesen váratlanul. Így a minimum, hogy a töltési ideje elég hosszú lenne.

lol mutter

Azonban itt nincs vége: a készítő saját bejelentkező témát is készített hősének, –ismét, horrort nem kedvelők csak óvatosan.

Hogy mennyire királynő Mutter, és nem lenne-e egy kicsit túl erős, –ennyi sokáig tartó heavy cc-vel– az még kérdés, mindenesetre mind az ötlet, mind a design hátborzongatóan jó, és szívesen látnánk Muttert a Szurdokban kísérteni.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!