Nem lesz három magyar csapat az EBL negyedik szezonjában

Nem lesz három magyar csapat az EBL negyedik szezonjában

League of Legends - Az EBL negyedik szezonjának kvalifikációi múlt héten zajlottak le, sajnos nem gazdagodott a liga újabb magyar csapattal.

Az Esports Balkan League idén már negyedik szezonját kezdi meg, mely továbbra is egy üde színfoltja a térség LoL versenyeinek az MNEB mellett. Magyar csapatok eddig is voltak, a harmadik szezonban például három is: a WiLD, a THR és a RIFT. A Team Horizon Reapers azonban a negyedik szezonra nem tudott összerakni egy olyan csapatot, amivel elégedett lett volna, ezért inkább visszamondták a szereplést. Így maradt a RIFT és a WiLD, azonban a Kliktech-et is kizárták, így elindult a harc az összesen három helyért a kettő helyett.

A Team Plague egészen a célegyenesig jutott, miután az online kvalifikáción sikeresen továbbjutottak a csoportjukból a Kels Esports-cal. A másik csoportból a LevelUp Rhinos és a Random 5 járt sikerrel. Ezt követően egy Bo3 következett, amelyet a LevelUp Rhinos 2-0-ra nyert a Kels ellen, a Random 5 viszont szintén 2-0-ázta a Team Plague-et. Ezzel még nem volt vége a dalnak. A két nyertes egy Bo5-ben döntötte el, hogy ki jut be elsőként: ezt a Random 5 nyerte 3-1 arányban. A Team Plague ezt követően a Kelst-t 2-0-ra verték szintén Bo3-ban, így jöhetett az alsó ági döntő.

Itt jött a képbe a Neronity az előző szezonból, aki a saját helyét védte, jelenleg Necrotec néven futnak. Az ő ellenfelük a LevelUp Rhinos volt, akik 3-0-ra verték őket, így a Team Plague utolsó ellenfele Bo5-ben a Necrotec volt. A magyar gárda nagyon jó kezdéssel 2-0-ás vezetést szerzett a Bo5-os szériában, azonban a végső szöget nem bírták beverni. Ahogy a gárda edzője Nojzi is elmondta, nagyon sok egyéni hibát követtek el. Ezek végül sajnálatos módon a szériába kerültek és 2-0-ról 2-3-ra jött fel a Necrotec, ezzel pedig a Team Plague búcsúzott az EBL szerepléstől.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!