Viszlát G-Sync: az Nvidia új drivere elhozta a

Viszlát G-Sync: az Nvidia új drivere elhozta a "FreeSync" támogatást

Az új driver a RTX 2060 támogatása mellett, a VESA-Adaptive Syncet is végre meghozta!

Tegnap hivatalosan is megjelent a 417.71-es számú WQHL Nvidia driver, ami két nagyon fontos területet érintett. Először is a legújabb RTX 2060-as videókártyák megkapták a támogatást, ezentúl a már hetekkel ezelőtt bejelentett VESA-Adaptive Sync támogatás is megérkezett. Mit kell tudni az utóbbiról?

A Pascal és Turing architektúrával érkező GPU-k innentől képesek arra, hogy elméletileg minden AMD FreeSync monitorral összekötve tudják teljesíteni a variált képfrissítési frekvencia korábban ígért változásait. Egyetlen Display porttal csatlakoztatott monitoron érhető ez a funkció jelenleg, de a jövőben érkezik majd a több képernyős támogatás is. Egyelőre az Nvidia honlapján megtalálható az összes tesztelt monitor, ami "G-Sync kompatibilis". Ez eddig 12 terméket fedett le, de azóta bővült a lista. Keressétek meg a sajátotokat!

A 417.71 a GTX 2060 támogatásán túl néhány kisebb hibát is fixált, ami a GTX 1080-hoz és a Gu Jian Qi Tan 3 alkalmazáshoz kapcsolódott. Továbbá a BenQ XL2730 tulajdonosok is örülhetnek, ugyanis itt sem kell már a sötét képernyőt nézni, ha 144 Hz-en akarják használni a monitort.

A G-Sync eddig is egy drága technológia volt, ami gyakorlatilag semmivel sem adott többet, mint a FreeSync. Ezért az Nvidia be is vezeti hamarosan "G-Sync Ultimate" kategóriát, ami a régi G-Syncnek megfelelő felárat kér majd el az ilyen kijelzőkért.

A ti monitorotokat érintik ezek a változások?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!