Több nagy csapat is zakózott az MNEB K&H LoL bajnokság első napján

Több nagy csapat is zakózott az MNEB K&H LoL bajnokság első napján

League of Legends - A csapatokat nagyjából ismertük, mégsem azokat az eredményeket kaptuk minden esetben, amikre számítottunk.

Tegnap végre valahára elindult az MNEB K&H League of Legends ligája is, amire nyolc csapat kvalifikált. A meccsek előtt –az eddigiek alapján– fel is állítottunk egy hozzávetőleges rangsort, de ez sok esetben nem érvényesült: meglepetésekkel teli volt az első nap. Nézzük mi történt!

WiLD vs AGW: 0-1

A napot és a szezont is a WiLD és az Afterglow összecsapása nyitotta. Talán nem túlzok azzal, ha a legtöbb néző a WiLD győzelmét jósolta volna, –elvégre tavaly is javarészt ők dominálták a hazai versenyeket–, illetve az osztályozó kupát is ők nyerték. Csapaton belüli változás nem történt végül náluk. Lehet, hogy a túlzott magabiztosság –vagy esetleg a felkészületlenség– az oka, de egyáltalán nem számítottak arra, amit az AGW-től kaptak. A meccs első felében még viszonylag egál volt a mérkőzés, de szép lassan Rabbano, avagy Maetseb Kha'Zix-szal elkezdte dominálni a meccset.

Egyik ösvényen sem teljesített túlzottan jól a WiLD, nem úgy az AGW, akik 20 perc után majd minden ösvényen előnnyel rendelkeztek és 4-1-es toronyállás mellett ők uralták inkább a pályát. Az AGW jól használta ki előnyös helyzetét és a Baront baitelték. Először nem sikerült elvinni, de cserébe további gyilkosságokkal gazdagodott, nem sokkal később pedig a Baron is meglett, azzal a lendülettel pedig alig több, mint 28 perc alatt meg is szerezték első győzelmüket.

MAY vs RIFT: 1-0

Másodjára az újonc Mayhem és a RIFT lépett pályára. Az eddigi erőviszonyokat tekintve papíron ez is egy lejátszott meccs lett volna. A Mayhem azonban máshogy gondolta ezt, Domee vezetésével nem hagyták, hogy a RIFT átgázoljon rajtuk. Ez a mérkőzés már sokkal kiegyenlítettebb volt végeredményben, 25 perc után alig 1000 arany volt a különbség kettejük között.

A meccset lényegében egy túlvállalás döntötte el, amikor a Rift a mides T1 toronyra szeretett volna rámenni. A Mayhem azonban tárt karokkal várta őket, először ZoTyit takarították el, majd Kopifox jó helyezkedésével szinte a teljes csapatot elvágták és levadászták a folyó környékén. Ezzel a minimális előnnyel egy újabb harcot nyertek miden pár perccel később és egy 4-1-es cserét követően a bázist is bedöntötték, –mindössze 28 perc alatt.

PLG vs OP: 1-0

A veteránokkal teli Team Plague ellenfele a viszonylag újonc One Piece Esports volt az első napon. Mind a négy meccset tekintve ez volt a legegyértelműbb; kevés szusszanásnyi időt hagytak Sk1nzorék a Nolph által vezette OP-nak. A legnagyobb különbség a két dzsungeles között volt, Malacko teljes mértékben dominálta a folyó mindkét felét, így bizonyos esetekben három szint különbség is volt a két játékos között. Nolph "hiánya" nagyon érződött a meccsen, így csapata erőteljes hátrányból küzdött.

A csere topos Fokk is szépet alkotott Sejuanival: ugyan ösvényt egyedül nem nyert, de kordában tartotta Wacefake Poppy-ját. Három elhozott sárkány és 13 ezres aranyelőny mellett nem volt kérdés, hogy már csak idő kérdése a Plague győzelme. Nem is várattak minket sokáig, szintén 28 perc körül megszerezték a végső győzelmet. 

THR vs CSDT: 1-0

A THR cserejátékosával, Hipoooo-val lépett pályára, aki dzsungelezett, boton pedig bemutatkozott az egykori LCS bajnok Hybrid is. A CSDT teljesen friss csapatként jött a találkozóra, és –bár minden tőlük telhetőt megtettek–, a szintkülönbség érződött, főleg az alsó ösvényen. Kádár és Hardad nem igazán tudta felvenni a kesztyűt Benzz és Hybrid párosával, akik kilőtték alóluk a tornyot, majd folytatták ugyanezt miden. Hipoooo nagyon elkapta a pókfonalat Elise-szel, –hiába vezetett eleinte gyilkosságokban a CSDT és szerezték meg a Hírnököt. 

A THR Baron próbálkozását Sanyika próbálta megszakítani, de túl korán ugrott be, így a lopás nem jött össze. A mérkőzés "sztárja" azonban Cuhi lett, aki már az MNEB K&H LoL bajnokságának első napján megszerezte az első pentát. Mondanom sem kell, hogy innen már nem volt ellenállás a CSDT részéről: nem sokkal később dőlt a Nexus is, alig 26 perc után.

Az első nap meccsei után az állás jelenleg a következő!

Az izgalmaknak azonban koránt sincs vége, hiszen ma este hét órától folytatjuk a mérkőzéseket! Terítéken lesz az első nap két nagy vesztese, a WiLD és a RIFT összecsapása. Őket követi majd a Plague és a CutlerSharkDragon párharca, harmadikként a THR és a One Piece Esports lép pályára, a napot pedig a két meglepetés győztesünk az AGW és a Mayhem zárja.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.