Két nap és kezdődik az MNEB PUBG alapszakasza - esélylatolgatás

16 csapat fog egymásnak feszülni hétről hétre, akik között természetesen van néhány nagy esélyes!

Néhány nap van már vissza csupán az MNEB PUBG első szezonjának alapszakaszáig; a szeptemberben még oly távolinak tűnő verseny –alig kicsivel több mint 48 óra múlva– elkezdődik. Nagy esemény ez a magyar PUBG közösség minden tagjának: ez az ország első olyan eseménye, ahol heteken át fixen ugyanazokat a csapatokat láthatjuk majd küzdeni.

Általánosságban elmondható a liga résztvevőiről, hogy voltak változások a felállásaikban. Volt, aki csak 1-2 embert cserélt, volt aki viszont teljes szervezetet. A korábbi Team Plague például most már a Wonder Stag színeiben játszik, míg az új Plague-et az osztályozókupa döntőjén 4. helyezést elérő hajdani Pubg to the G alkotja. Nézzük is meg nagy vonalakban, hogy mely csapatokra lesz érdemes odafigyelni.

EXE Esports

Az EXE Esports játékosai nem ma kezdték a PUBG-t. Igen rövid idő alatt hatalmas óraszámot tettek bele a játékba, Miiilaaan például 8 hónap alatt 1800 órával ajándékozta meg a PUBG Corp. -ot Az osztályozó kupán gyakran láthattuk őket az élbolyban, többen közülük pedig nagy CS:GO múlttal rendelkeznek, több ezer órát öltek bele abba is, így mi őket a mezőny első harmadába várjuk.

flank

Ha csak egy csapatot kellene mondanunk mind közül, akkor valószínűleg a flank lenne az: a papírforma szerint ők az abszolút esélyesek a liga főnyereményére. Nagyszerű teljesítményt nyújtottak a selejtezők alatt, és magabiztosan húzták be az osztályozókupa első helyét is. Nem is csoda, hiszen olyan nevek vannak ott, mint FoDa, Jonesy, KODIAK és Konti, –akik önmagukban is húzóerői lehetnének egy csapatnak–, együtt négyen azonban igazi úthenger lehetnek. Mind a négyen számos külföldi versenyen vettek már részt, bizonyítottak a világ legjobbjaival szemben. Őszintén megmondva, mi az első helyre tippeljük őket.

LvL Up Esport

A LvL Up Bár játékosai rendszeresen hozták a formájukat az összecsapásokon, az osztályozókupa döntőjében például egészen a harmadik helyig lőtték magukat. Általánosságban elmondható róluk, hogy stabil teljesítményt tudnak produkálni, bármilyen szituációba is keverednek: kevés loot, messzi kör, –mindig megoldják valahogy, egyértelműen a top 5-be tippeljük őket.

MGFE Spirit Esports

A hajdani ASUS ROG csapatát az MGFE voltaképp egy az egyben átvette, a srácok pedig égnek a bizonyítási vágytól. Az osztályozókupa során voltak csapaton belüli nézeteltéréseik, –amik nagy hatással voltak a teljesítményükre–, de elmondásuk szerint sikerült mindent megoldani, így pedig már rossz szájíz nélkül vághatnak neki a megmérettetésnek. Egyáltalán nem voltak elégedettek a selejtezőkön elért 7. hellyel, és meg szeretnék megmutatni a világnak, hogy bennük több van. Kíváncsian várjuk, hogy sikerül-e!

On the Spot

A korábbi Horsemen of the Apocalypse magabiztos első hellyel jutott be a rájátszásba, onnan pedig nyolcadik helyezéssel a döntőbe és így a ligába is. A gárda élén ott van BTURBO, Anazryel, illetve Senti az átigazolási szezonban pedig csatlakozott hozzájuk Crappa és z1koX, akikkel esélyeik talán még nagyobbra nőttek. Biztosan láthatunk majd tőlük jó pár szép fejest és gránátot, a mezőny első harmadába tippeljük őket is.

Remmant

A Remmantos srácok állandó résztvevői voltak a tabella top 5-jének. A döntőig ugyan nem sikerült ide feljutniuk, de a selejtezőn és a rájátszáson is bizonyították tudásukat. Mindenképp olyan tagjai a mezőnynek, akik miatt nem árt majd a hátuk mögé néznie a csapatoknak.

RIFT Esports

A RIFT pártfogásába került a hajdani Valhalla Vikings, akiknél az egyik játékosról, Szab1sról kiderült, hogy miután bejutottak a ligába, a casual mérkőzésein csalást kezdett el használni. Az PUBG Corp. kivizsgálta az ügyet, és a vizsgálatok eredménye szerint Szab1s az osztályozókupán NEM csalt, csak az utána lévő időszakban. A Valhalla Vikings elég jó teljesítményt nyújtott az osztályozókupán, és mivel a csapat büntetésének része volt, hogy csupán egy embert cserélhetnek, így Szab1s kivételével a felállás ugyanaz maradt. Kíváncsian várjuk, hogy tudnak-e majd hasonlóan szép eredményeket produkálni a jövőben is.

Team Horizon Reapers

A THR-es srácok –nevükhöz hűen– igazi kaszásokként viselkedtek az eddigi fordulókban. Rendszeresen a top 5, top 3 szereplői voltak, a rájátszásnál például első helyen, brutális mennyiségű 45 –vagyis meccsenként átlagosan 9!– gyilkossággal zárták azt a fordulót. Olyan tagjai a mezőnynek, akiket semmiképp sem szabad alábecsülni!

Team Plague

Mint följebb említettem, a Plague ölelésében már egy másik gárdát láthatunk, akik közül azt hiszem elég csak annyit mondani, hogy HULLA_SZILVA, és aki egy kicsit is követi a hazai PUBG élet eseményeit, az tudhatja, hogy nem gyenge csapatról van szó. A Pubg to the G második helyen zárta a rájátszás B csoportját, illetve negyedik helyen az osztályozókupa offline döntőjét. Van a srácoknak mit a tejbe aprítani, és egész biztos, hogy nem fogják majd vissza magukat!

Természetesen a többi csapatról sem feledkezhetünk el; a Titanium Cloud fiatal mezőnye, vagy épp a Nice Gaming négyese is okozhat még meglepetéseket, akárcsak az iNcentive.PUBG, vagy a OnePiece eSport. A fullpactum, a LEGENDARY és a Wonder Stag is újra bizonyíthatja, hogy nem véletlenül vannak itt, elvégre már az is lerakott valamit az asztalra, aki idáig eljutott.

Általánosságban elmondható a csapatokról, hogy voltak mozgások közöttük, –illetve új játékosok is bekerültek a képbe–, ez pedig több helyen is komoly erőviszony-változást eredményezhetett.

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság PUBG ligája jövőhét hétfőn, vagyis január 21-én 19:00-kor indul egy három mérkőzéses összecsapással, követni pedig a Fusion TV Twitch csatornáján tudjátok!

Nézd meg FusionTV1 élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!