Új szupercsapat van felemelkedőben a koreai régióban!

Új szupercsapat van felemelkedőben a koreai régióban!

League of Legends - Tavaly ilyenkor még nagyjából senki nem ismerte őket. Alig egy év leforgása alatt pedig a legnagyobb régió legnagyobb csapatainak kihívója lett ez a tehetséges gárda.

Ha azt mondom, hogy SKT T1, vagy Faker, szinte biztos, hogy mindenki hallotta már ezeket a neveket. Korábbi teljesítményeikkel, három világbajnoki címükkel és egy "kis" segítséggel a Riot marketinggépezetétől mindenki megismerte őket az évek során. Tavaly azonban történt valami Koreában és nem arra gondolunk feltétlen, hogy magukhoz képest leszerepeltek volna a világbajnokságon.

Évek óta Korea fele tekintünk, ha legújabb és leghatékonyabb stratégiákat keressük a játékban és itt van pár a legismertebb csapatok közül, legyen az a már említett SKT T1, vagy a KT Rolster. Ezt az állóvizet azonban most felkavarja egy viszonylag újdonsült gárda, a Griffin. Egy évvel ezelőtt az itt lévő játékosokat nagyjából senki nem ismerte, egyikük sem számított nagy névnek, leginkább a challenger létrán tengették napjaikat. Aztán jött a Griffin és összegyűjtötte ezt az öt tehetséges játékost, a szervezet pedig a csapattal együtt a szemünk előtt nőtte ki magát. Az erőviszonyok pedig azonnal felborultak, egyre többen kezdtek el róluk beszélni az év második felében.

Sword, Tarzan, Chovy, Viper és Lehends. Ezt az öt nevet jobb, ha megjegyezzük, mert jó eséllyel fogjuk még hallani őket idén. Tavaly az első 14 meccsükből 12-őt nyertek egy olyan régióban, mint Korea, veterán, tapasztalt csapatok ellen. Végül az alapszakaszt 13-5-ös mutatóval zárták, a teljes szezon alatt pedig 28-13-at mentek. Végezetül csak a második helyen végeztek a nyári alapszakaszban és sajnos a rájátszás alatt a KT Rolster is jobbnak bizonyult, így egy meccsre voltak attól, hogy találkozzanak a Kingzone-nal a regionális kvalifikációk során. Ettől függetlenül a sikerüket mindenki elismerte, hiszen a semmiből emelkedtek fel és kényszerítették térdre az LCK nagyját. VB szereplés ide, vagy oda, az évet még megkoronázták egy hibátlan KeSPA kupa szerepléssel, amit veretlenül nyertek meg, olyan csapatokat maguk mögé utasítva, mint a VB-n szereplő Gen.G, és az Afreeca Freecs.

A Griffin csapat szinten nagyot ment, meccseik 68%-át nyerte tavaly, de nem szabad szó nélkül hagyni a tagok egyéni teljesítményét sem. Mindegyik játékosuk kiemelkedő teljesítményt produkált és a saját pozíciójukban az első lett KDA alapján, leszámítva Sword-ot, aki csak 0,4-gyel maradt le Smeb 2,7-es KDA-járól, így második lett. Ha mindez nem lenne elég, a statisztikák alapján, pozíciótól függetlenül az egész ligában Chovy, Viper, Tarzan és Lehends 1., 2., 3. és 4. helyezett lett, tehát a régió 5 legjobb játékosából 4 Griffines volt. 

Viper még ezen kívül is kiemelkedett és bár összesítésben "csak" a harmadik lett farm/perc tekintetében, amikor igazán számított, például az SKT vagy az Afreeca ellen, ott 14,8 és 15,5 farmot szedett összes percenként, megmutatva ezzel, hogy a legjobbakkal is felveszi a versenyt, sőt. A mostani LCK szezon még csak nemrég indult, de már most izgatottan várhatjuk, hogy mit fog alkotni a Griffin nem csak az LCK-ban, de később nemzetközi szinten.

Az már csak hab a tortán, hogy egy ideig még számolhatunk velük, hiszen mindegyik játékos három éves szerződést írt alá. Ha mindezek mellett figyelembe vesszük azt a tényt, hogy mind az öt játékos visszatért a tavalyi szezon után a csapathoz, az egyértelmű jel arra, hogy a bizalom maximális közöttük és együtt szeretnék meghódítani a világot. A folyamatot már el is kezdték, rögtön egy 2-0-ás győzelemmel a Kingzone ellen.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!