Megvan a tavaszi LEC döntő helyszíne!

Megvan a tavaszi LEC döntő helyszíne!

League of Legends - Lehet, hogy ez már az új rendszer egyik előnye, de alig egy héttel az indulás után már a döntő pontos helyszínét is tudni!

Múlt hét pénteken, január 18-án végre elindult a LEC első szezonja Európában. Sajnos a technika ördöge eléggé éber volt, de ez bizonyára betudható az új stúdiónak és jó eséllyel a teljesen új technikának, remélhetőleg ezeket erre a hétre már megoldják. Viszont, ami pozitívum, hogy a bajokság hatalmas hype-pal indult el, erről tettek a kis reklám spotok, melyek az indulást előzték meg és bármilyen közösségi médiát pörgetve szinte folyamatosan jöttek a tartalmak a csapatok részéről is. Ez már régóta kellett, hogy végre az európai régió is kellő figyelmet kapjon.
chat
Meg is lett az eredménye, hiszen az adást még a "kevésbé érdekes" meccsek alatt is majd 200 ezer ember követte nyomon Twitch-en és akkor még ott van a Youtube is. A Riot pedig nem teketóriázott, már az első hét végén bejelentették, a döntő pontos helyszínét is, ami nem más lesz, mint a hollandiai Rotterdam, azon belül is az Ahoy Arena.

A döntő mellé pedig rögtön két új szponzort is bejelentettek, úgy látszik a nézettségi adatok már most megtették hatásukat. Csatlakozik az elsősorban cipők forgalmazásával foglalkozó Foot Locker, valamint a gamer székeket gyártó DXRacer is, legalábbis egyelőre erre a szezonra. Előbbi a Riot bíráit fogja öltöztetni, míg utóbbi a székeket biztosítja a stúdióba.

A döntő időpontját pedig érdemes már most bevésni a fejünkbe, ez április 12 és 13 lesz. Egyébként a helyszín a szemfülesek számára ismerős lehet, hiszen nem ez az első alkalom, hogy LoL-os rendezvényt tartanak itt. 2016-ban ugyanitt volt már egy EU LCS döntő.

Úgy tűnik, hogy már most érezhetjük az új ligarendszernek a hatását és a csapatok kapcsán is leginkább arról látni hírt, hogy egyre több és több szponzor szál be, igencsak komoly pénzekkel, hiszen a kieséstől már nem kell tartani. Reméljük, hogy ez a kezdeti lendület a továbbiakban is megmarad és még sok évig élvezhetjük a LEC, LCS, LCK és egyéb ligák mérkőzéseit!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!