Az első hét legkelendőbb és legsikeresebb hősei az MNEB profik szerint!

Az első hét legkelendőbb és legsikeresebb hősei az MNEB profik szerint!

League of Legends - Az első heti meccsek alapján ezek a hősök voltak a legsikeresebbek és a legkelendőbbek! A profik nem hazudnak a választásaikkal, –nézzük, mi erős mostanság!

A mai napon már indul az MNEB K&H LoL bajnokság második hete, így mielőtt belevetnénk magunkat a legfrissebb küzdelmekbe, megnéztük, hogy mi ment igazán múlt héten. Két szempontból vizsgáltuk meg a hősöket: egyrészt győzelmi arány alapján, másrészt pedig, hogy milyen gyakran választották és/vagy tiltották őket. Utóbbinál azért nézzük mindkettőt, hiszen egy esetleges tiltás ugyanúgy jelzésértékű a hős kapcsán, hogy van értelme őt kispadra ültetni, –legalább annyira, mint választani.

Mindkét esetben a top 3-at vizsgáltuk meg!

Győzelmi arány alapján

Mivel még csak egy hét telt el, –vagyis 8 mérkőzés zajlott le–, ezért több olyan hős is akad, akiknek egyelőre 100%-os győzelmi aránya van. Ezek közül inkább azokat néztük meg, akikkel nem csak egy alkalommal nyertek eddig.

A harmadik helyen Karma szerepel, egyelőre 100%-os győzelmi aránnyal két mérkőzés után, mindkettőt a THR támogatója, Hybrid szerezte. Tiltás egyelőre nem érkezett ellene, ezért került a harmadik helyre.

A második helyen Ryze végzett szintén 100%-os győzelmi aránnyal két mérkőzést követően. A MAY midese chrisie és a THR-ből Cuhi játszott vele. A második helyet pedig azért kapta meg Karma előtt, mert két tiltás is érkezett rá a héten, így 50%-os jelenlétet tudhat magáénak.

Az első hét sztárja minden kétséget kizáróan Elise volt. 100%-os győzelmi arányát egy hét alatt négy mérkőzésen át tudta tartani, először Domee próbált vele szerencsét a MAY-ből, de Hipoooo is bemutatta erejét a THR oldalán. A négy győztes meccs mellett egy tiltást is kapott az első héten.

Választási és tiltási arány alapján

Bár a győzelemnél hármat emeltünk ki, itt muszáj négyet, mert jelenleg négy karakter szerepelt a meccsek mindegyikében valamilyen formában, azaz 100%-os a jelenlétük. Nézzük őket rangsorolás nélkül, betűrendben!

Galio sokak szerint elég erős, a LEC-en is látjuk és az MNEB-en is minden mérkőzésen ott volt. A siker azonban az MNEB K&H LoL keretein belül elmaradt eddig; eddig 3-szor választották, 5-ször tiltották, de mérkőzést még senki nem nyert vele.

Kha'Zix Elise mellett a másik nagy sztár a dzsungelben. 6-szor szerepelt a meccseken, kétszer pedig tiltották. A 6 mérkőzéséből ráadásul 4-et megnyert, ez 66,7%%-os győzelmi arány.  

Lucian Galiohoz hasonlóan nem túl szerencsés eddig; mindössze Dand3r tudott vele egy mérkőzést nyerni, ez 33,3%-os győzelmi arány, ugyanis 8-ból 3-szor választották csak, a többi 5 alkalommal kitiltották. 

Végül, de nem utolsó sorban Urgot is minden meccsen feltűnt valamilyen formában. Őt 5-ször hozhatták el a játékosok, míg a többi három alkalommal kispadra került. Ebből az ötből csak 2 meccset nyert, így a győzelmi aránya neki sem túl kecsegtető, mindössze 40%.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!