Belgiumban betiltották az EA-nek a FIFA pontok árusítását!

Belgiumban betiltották az EA-nek a FIFA pontok árusítását!

Hosszas huzavona után Belgiumban érvényre juttatták a törvényjavaslatot, miszerint a FIFA pontok árulása szerencsejáték, és így nem engedélyezett az országban.

Az Electronic Arts hivatalos közleményben tudatta a közösséggel, hogy január 31-étől nem árul tovább FIFA pontokat Belgiumban. Ne felejtsük el, hogy a coinok mellett valódi pénzért szerezhetünk ilyen pontokat, melyeket további csomagokra költhetünk. 

2018-ban a belga kormány a lootboxokat a szerencsejátékok egyik formájává nyilvánította, mert a játékosok nem tudták pontosan, hogy mely tételek mit tartalmazhatnak. Nem sokkal ezután nyomozást indítottak az EA ellen, miután a kiadó megtagadta ezek feltüntetését a FIFA csomagok esetében. Ennek később ugyan eleget tettek, de a Belga Szerencsejáték Bizottság a FIFA 19-ben, az Overwatchban és a Counter-Strike: Global Offensive-ben található ládákat (csomagokat) illegális szerencsejátékként könyvelte el, és így a belga szerencsejáték-törvény hatálya alá tartoznak.

A döntést követően a Blizzard, a Valve és a 2K Games mindegyike úgy döntött, hogy letiltják a lootboxokat Belgiumban. Az EA azonban eddig nem tett semmit.

"A belga hatóságokkal folytatott legutóbbi megbeszélések után úgy döntöttünk, hogy abbahagyjuk a FIFA pontok értékesítését Belgiumban. Azon dolgozunk, hogy 2019. január 31-ig ezeket a változtatásokat mind konzolon és PC-n is bevezessük. Ez azt jelenti, hogy a belga játékosok ezek után nem tudnak pontokat vásárolni FIFA Ultimate Team csomagokhoz. Persze továbbra is elérik majd az Ultimate Teamet és játszhatnak a meglévő játékosaikkal. Minden tartalom megtalálható számukra is, és in-game coinokkal tovább kereskedhetnek a piacon. A még meglévő pontjaikat is felhasználhatják, de a hónap végét követően már nem vehetnek többet. Elnézést kérünk a belga játékosoktól a változás okozta kellemetlenségért. Miközben végrehajtjuk ezt az intézkedést, továbbra sem értünk egyet a belga hatóságok által életbe léptetett jogszabályokkal, és törekszünk arra, hogy tisztázzuk ezt a kérdéskört. Ennek a módosításnak nem lesz semmiféle hatása a pénzügyi teljesítményünk szempontjából."

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!