Kiszivárogtak az első tesztek az AMD Radeon VII-ről

Kiszivárogtak az első tesztek az AMD Radeon VII-ről

Az AMD legújabb videókártyája képes lehet meglepetésekre. Kiszivárogtak a Radeon VII első teszteredményei!

A 2019-es CES-en mutatta be az AMD a legújabb, 7 nm-es technológiával készült videókártyáját, a Radeon VII-et.

Egyelőre semmi kézzelfoghatót nem kaptunk, az AMD bemutatóján mutatott néhány teszteredményen kívül. Azonban a február 7-i megjelenés előtt végre lehullt a lepel a 3DMark benchmark pontszámairól és még a Final Fantasy XV-t is megpörgették vele két felbontáson. A kapott értékek alapján az RTX kártyák riválisa lehet az AMD csúcskategóriás kártyája.

A szintetikus teszteken kiválóan teljesített a Radeon VII, mivel a Fire Strike pontszáma magasabb, mint az RTX 2080-nak, ha kizárólag a grafikus adatokat figyeljük. Az RTX 2080 26800-as pontszámmal rendelkezik az alap méréseken, Ultrán 6430-at tud az Nvidia hardvere. 

Apisak már korábban is tweetelt eredményeket videókártyákról és valószínű most is hihetünk neki. A Radeon VII 27400-at tud a 26800-zal szemben a sima Fire Strike mérésen, Ultrán 6800-at mutat fel a 6430-cal szemben. Biztató, de az FF XV-nél kijön, hogy nem minden arany, ami fénylik. Le kell szögezni, hogy Nvidiára optimalizálták a Final Fantasy XV-öt, ezért is jöhetett ki a Benchmark teszt alapján, hogy 2K-ban magas minőség mellett, még a sima 1070 Ti is lenyomja a Radeon VII-et.

Egyelőre mást nem tudunk a Radeon VII-ről, de az eredmények alapján felemás kártyára számíthatunk a hivatalos megjelenéskor. Grafikus teljesítményben kiválóan teljesít, de a játékoknál más a helyzet. Február 7-én minden kiderül, azonban egyedi modellekre nem számíthatunk a piacra dobás napján. Sima referenciakártyákat fognak átmatricázni a hardvergyártók, ezért Overclockra, speciális hűtési technológiára, RGB színkavalkádra nem kell készülni.

Ti mit vártok a Radeon VII-től?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

  

Kövess Minket!