Sylas bemutatkozott az MNEB-en, egy igazán szoros rangadóval zárult a hét!

Sylas bemutatkozott az MNEB-en, egy igazán szoros rangadóval zárult a hét!

League of Legends - A tegnapi napot egy igazán méltó rangadóval zártuk a THR és a PLG között. Az ilyen meccsekért érdemes nézni az MNEB K&H LoL bajnokságát!

Nagyon feltette az i-re a pontot a tegnapi nap! Izgalmakban és szép megmozdulásokban egyáltalán nem volt hiány, bemutatkozott Sylas is! De ne rohanjunk ennyire előre, nézzük a meccseket, szép sorban!

CSDT vs OP - 1:0

Elsőként két olyan ötös lépett pályára, akik eddig még nem szereztek győzelmet. A Karthus dzsungel ezúttal Nolph-hoz került, Frost egy Olaffal válaszolt. Az első két gyilkosságot az OP szerezte meg Nolph együttműködésével, a válaszra azonban keveset kellett várni. Sora Cassioja, majd Kádár Dravenje szedett be egy-egy skalpot.

A célpont fókusz eleinte jobb volt a CSDT-nél, a sárkányok hozzájuk kerültek és később ezt tornyokkal is kiegészítették. Ahogy telt az idő, egyre jobban kezdett kicsúszni a meccs irányítása Akrolék kezéből, hiába volt jó kezdése Luciannel. A 22. percben már Baront is szerzett a CSDT, Karthus pedig osztotta a sebzést, de az valahogy nem volt elegendő. A játék vége fele a második Baron is a Frostékhoz került, Nolph nem tudta belopni azt, túl korány Flash-elt be az odúba. A Baronnal kiegészülve Hardadék már be tudták fejezni a meccset, megszerezve első győzelmüket a bajnokságon.

WILD vs MAY - 1:0

Nagy meglepetéssel indult a második mérkőzés, Meight ugyanis midre a legújabb karaktert, Sylas-t választotta. A harcok elég oda-vissza típusúak voltak, sokáig nem tudtunk egyértelmű győztest hirdetni, ráadásul többször úgy tűnt, hogy a MAY akár még be is húzhatja ezt.

Chrisie ezúttal megtáltosodott miden, igaz kellett egy kis idő hozzá, de Vladimirje sok harcot megfordított csapatának, a backline egy pillanatig sem volt biztonságban tőle. Sylas több ízben is megmutatta hasznosságát, Domee-ék nem mindig voltak felkészülve rá, így volt, hogy kicsúszott a markukból.

A meccs első szakaszában úgy tűnt a WILD ezt a meccset könnyedén behúzza, de azért nem adta könnyen magát a MAY sem. A mid game-ben Kopifox-ék fordítottak egy hatalmas harccal, behozva szinte a teljes lemaradásukat és a Baront is megszerezték. Úgy tűnt ők kerülhetnek nyeregbe. A Baronnal a bázist is megnyitották miden, és további tornyokat is döntöttek. Idővel MarineHBS Aatrox-a egyre nagyobb problémát jelentett, állandó fókuszával gary Kai'Sa-ja nem igazán tudott érvényesülni a harcokban és vagy menekülnie kellett, vagy korán meghalt.

A következő Baron már a WILD-hoz került és pár killt is beszedtek mellé. A MAY mégis vissza tudott támadni és elkezdődött a WILD Nexus ostroma. Már ők is azt hihették, hogy sikerül megverni a WILD-ot, azonban túlvállalták magukat. A bázison belül csak chrisie halt meg, de a többiek nem tudtak időben hazatérni védekezni, Meight-ék pedig befejezték a meccset.

AGW vs RIFT - 0:1

Az AGW a szokásos felállással, míg a RIFT Kubuval lépett pályára. Övé lett az első gyilkosság a mérkőzésen, ennek később sok hasznát látta. Az első 15 perc nagyjából szoros volt a két csapat között, igazi előny a 20. perc körül kezdett mutatkozni a RIFT javára, amikor Kubu Ireliájára már nehéz volt válaszolni a szélső ösvényeken.

Loxigar is jó formában volt Lee Sinnel, sokáig meg sem halt és bemutatott pár bravúros megmozdulást is. A sárkányok is mind a RIFT-hez vándoroltak, erre nagy hangsúlyt fektettek. Érthető döntés volt, hiszen két pokolit is összeszedtek így. Egy ászt követően, ami szintén kevesen múlt, a RIFT Esports rámehetett a Baronra, majd a harmadik pokoli sárkányra is.

A bázist is sikerült megnyitni, de túl sokáig maradtak és az AGW egyből büntetett két killel. Öt elemi sárkány után az AGW egyszerűen nem adhatta oda az ősit sárkányt DareDéviléknek, ám a harcban ők húzták a rövidebbet, négyen haltak meg mindössze egyért. Ekkora emberelőny mellett pedig a RIFT be tudta fejezni a meccset megszerezve ezzel második győzelmüket, így egy 2-0-ás eredmény után várják a következő hetet.

THR vs PLG - 1:0

Azt hiszem nem túlzok, ha azt mondom, hogy ez volt az MNEB K&H LoL bajnokság első szezonjának legizgalmasabb meccse eddig. Mindkét csapat veretlenül érkezett a találkozóra, de csak egyikük tarthatta meg ezt a címet.

Nehéz lenne röviden leírni ezt a meccset, mivel mindkét ötös a lehető legjobb formáját hozta. A kezdeti előny a THR-hez került, saját dzsungelükben három PLG játékost is kiszedtek, a gyilkosságok pedig a lehető legjobb helyre kerültek: a két carry-re és a dzsungelesre. A mid game-ben több kisebb harcot láthattunk, ahol mindkét csapat sikereket könyvelhetett el, nagyjából egyenlő arányban.

Robusto Karthusa igazi öngyilkos merénylő volt, többször is meghalt, de azt általában jó pozícióban tette, megkeserítve ezzel a THR-esek életét. Eleinte a THR sárkányokban volt jó, míg a PLG a tornyokra utazott. Hosszú távon viszont ez a THR-nek kedvezett, mivel a külső tornyokat idővel ők is bedöntötték, megszerezve az aranyelőnyt.

Az első igazi Baronharcra 31 percet kellett várni, amit végül senki sem hozott el, mindenkét csapat egy-egy embert áldozott a csatában. Benzz Kai'Sa most is veszélyes volt, illetve nem mindig kapott megfelelő fókuszt a PLG-től. A Baront végül megszerezték egy sikeres harc után a 37. perc végén. Itt már kezdett elhúzni aranyban Hipoooo és csapata, de Baron még nem volt elég a befejezéshez.

Következett az ősi sárkány és mivel a THR-nél 5 elemi is volt, egyértelműen nem kaphatták ezt meg ingyen. A sárkányra végül nem is került sor, mert a PLG kék erősítése körül kialakult harcban sk1nzorék teljes csapata elvérzett, Benzz triplázott, a THR pedig csak vesztette el. A Baron Nashor erősítéssel és a hosszú újjáéledési idők mellett már a Nexust is be lehetett dönteni a 40. percben. A THR tehát továbbra is veretlen az MNEB-en, míg a PLG elszenvedte első vereségét.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!