Brutális gamer laptopokat mutatott be az ASUS

Brutális gamer laptopokat mutatott be az ASUS

A CES-en bemutatták az ASUS ROG laptopjainak következő szériáját, amik elképesztő teljesítményre lesznek képesek.

A Consumer Electronic Show (CES) elmúlt napjaiban elképesztő mennyiségű újdonságot mutattak be.  Az Nvidia hivatalosan is leleplezte az RTX 2060-at, kikerült néhány részlet a G-Sync jövőjével kapcsolatban és természetesen a legnagyobb gyártók sem rejtették véka alá a 2019-es terveiket. Az ASUS egyértelműen a gamer laptopok zászlóshajójának tekinthető. A ROG széria eddig is a brutális teljesítménnyel, vagány dizájnnal és a prémium alkatrészekkel hívta fel a figyelmet magára. A CES-en bemutatták a következő generációt, amik már az RTX videókártyákkal érkeznek, és –a legerősebb asztali számítógépekhez hasonlóan– a legújabb játékok futtatására is képesek lesznek a legmagasabb felbontáson.

Ismerd meg a Republic of Gamers GeForce RTX gaming laptop családját

Miután az asztali gamingben magasra tette a lécet a teljesítmény és a vizuális minőség terén, az NVIDIA® GeForce RTX sorozat készen áll ugyanerre a laptopok esetében is. Az új Turing architektúra már a hordozható számítógépekben is hozzáférhető, és a Republic of Gamers változatos kínálata bármely gamer igényére kínál megoldást.

A ROG NVIDIA GeForce RTX termékkínálata a legújabb GPU-n kívül is számos újdonságot kínál. E termékek jól mutatják elkötelezettségünket a gamer laptopok minden szempontból történő fejlesztése iránt. Döbbenetesen karcsú kávával szegélyezett, hihetetlenül gyors kijelzőket vonultat fel e termékcsalád, melyek most még magával ragadóbbak, hogy mélyebbre merülhess el kedvenc játékodban. A fejlett hűtés minimális hangkibocsátás mellett biztosít maximális teljesítményt, és lehetővé teszi számodra a különböző használati módokra beállított rendszerprofilok közötti választást. Add hozzá még a legmodernebb komponenseket és az exkluzív ROG-funkciókat, és megkapod a megfelelő alapot egy teljes termékcsaládhoz, –aminek a nyomába se érnek a többiek.

A gamerek eltérő dolgokat tartanak fontosnak, ezért laptopjaink is ehhez igazodnak. Az asztaligép-helyettesítő ROG G703 hagyományos kagylóhéjszerű kialakítása mellett is a teljesítményt helyezi előtérbe a hordozhatósággal szemben. Csatlakozik hozzá az ultravékony ROG Zephyrus S GX531, amit képességei felruháznak, hogy túlnőjön akár a gaming műfaján is. A ROG Strix SCAR II és Hero II megerősítik szerepüket az e-sport küzdőtereken a hordozható méretbe sűrített versenyszintű hardverrel.

Specifikációk

A gyönyörű grafika túlmutat a GPU-n

Az NVIDIA Turing architektúrája ötvözi a programozható árnyaláshoz használt, jól ismert CUDA magokat a sugárkövetésre szolgáló RT magokkal és az AI gyorsításra szolgáló Tensor magokkal. Ezek a hardvererőforrások lehetővé teszik a fejlesztők számára, hogy valósághűbb effektusokat hozzanak létre valós időben, amelyek élethűbbé teszik a fényeket, árnyékokat és a fényvisszaverődéseket. Az NVIDIA GeForce RTX GPU-k a különféle magjaikat kihasználó következő generációs programok nélkül is új szabványt állítanak fel a hordozható PC-k gaming és VR-teljesítménye terén.

Miközben a GPU a képkockákat hozza létre, a kijelző felelős az élmény beteljesítéséért azáltal, hogy a szemed elé teszi azt. Éppen ezért szorosan együttműködünk a panelgyártókkal, hogy olyan képernyőket dolgozzanak ki, amelyek megfelelnek a szigorú szabványainknak, és előremozdítják az iparágat. Az összes NVIDIA GeForce RTX gaming laptopunkban nagy képfrissítési sebességű, 144 Hz-es panel található, amelyek képesek valós háromszámjegyű képkockasebességet biztosítani. A mindössze 3 ms-os GTG-válaszidő minimalizálja a szellemképet és az elmosódást, hogy kristálytiszta képet kapj, amin minden részletet láthatsz, amikor az akció komolyra fordul.

A gamer laptopok jellemzően döntésre kényszerítik a felhasználót, hogy az NVIDIA G-SYNC simább látványélményét vagy az NVIDIA GPU-t intelligensen vezérlő Optimus technológiája által kínált hosszabb akkumulátoros üzemidőt választja-e. Tehát vehetsz gépet bármelyikkel, de mindkettővel nem. Viszont a ROG G703 tartalmaz egy egyedülálló GPU-kapcsolót, amely lehetővé teszi, hogy ugyanaz a rendszer G-SYNC módban működjön a gaming során, és Optimus üzemmódban, amikor a hosszabb akkumulátoros üzemidő a cél. Mindössze néhány kattintás és egy újraindítás szükséges hozzá.

Elemi erő és teljesítmény, ami nagy nyomás alatt is hűvös marad

Az akár hat maggal és 12 szállal ellátott Coffee Lake CPU-k a termékcsalád grafikai kiválóságát bőséges általános célú számítási teljesítménnyel egészítik ki. Ezek a 8. generációs Intel® Core processzorok egyesítik a maximális gaming-teljesítményhez szükséges magas órajeleket azokkal a további magokkal, amelyek segítenek megbirkózni a gamingen túlmutató, párhuzamosan végzett nehéz feladatokkal és erőforrásigényes munkaterheléssel. A rendszerprofilok a különböző helyzetekhez hangolják a teljesítményt és a hangkibocsátást. A Turbó mód kinyitja a csapokat, amikor maximális sebességre van szükség, a Csendes mód kisebb terhelések esetén visszaáll alacsonyabb zajszintekre, a Kiegyensúlyozott üzemmód pedig komoly gaminghez kínálja az ideális megoldást. Az üzemmódok közötti váltás mindössze egy gombnyomás.

A hatékony hűtés kritikus fontosságú, akár egy epikus gaming-maraton során pusztítod a rosszfiúkat, akár videórendereléssel és hasonló intenzív terhelésekkel nyúzod a CPU-t. Ez különösen igaz a gamer laptopokra, ahol korlátozott a belső tér a hűtőbordák és a ventilátorok számára. A laptopház szűkös helykínálata okos mérnöki tervezést igényel, és figyelni kell minden apró részletre. NVIDIA GeForce RTX laptopjaink mindegyike kettős 12 V-os ventilátorral rendelkezik, amelyek nagyobb fordulatszámmal több levegőt képesek megmozgatni, mint 5 V-os társaik. A házak pormentesítő csatornákat tartalmaznak, amelyek befogják és hátul kivezetik a porszemcséket, megakadályozva felgyűlésüket a hűtőbordákon, hogy ez ne veszélyeztethesse a teljesítményt és stabilitást hosszú távon.

A mellékszereplők teszik naggyá

A DDR4 rendszermemória alapfelszereltség minden modellben, ahogy mindegyikük konfigurálható ördögien gyors NVMe SSD-vel is. Az Intel Gigabit Wi-Fi is minden modellben integráltan kínálja a gigabitesnél nagyobb sebességeket az olyan kompatibilis 802.11ac Wave 2 routerekkel, mint a ROG Rapture GT-AC5300. A ROG RangeBoost technológia antennapárok segítségével terjeszti ki a Wi-Fi-tartományt, a jelerősséget javítva. A Wi-Fi-antennák egy konkrét irányban működnek a legjobban, ezért mi több antenna gondos elrendezésével biztosítjuk, hogy lefedjék egymás holttereit. A RangeBoost folyamatosan letapogatja a környezeted, és intelligensen váltogat az antennák között, hogy a legnagyobb jelerősséget tartsa fenn.

Az intelligens erősítés figyelemmel kíséri a hangszórókat, hogy megakadályozza a hőmérsékleti és kimozdulási küszöbértékek túllépését. A felhasználók a membránok sérülésének veszélye nélkül tekerhetik fel a hangerőt, és nagyobb hangteljesítményt élvezhetnek kisebb torzítás mellett. A fejhallgató szabványos 3,5 mm-es jack audioaljzaton keresztül, vagy akár Type-A típusú vagy megfordítható Type-C típusú USB-porton keresztül csatlakoztatható. Sonic Studio III szoftverünk sztereó eszközökön szimulál surround hangzást, és ezt –más effektusokkal együtt– sokféle eszközön használhatod, beleértve a fejhallgatókat, hangszórókat, USB-s DAC-okat és VR eszközöket.

A ROG Armoury Crate szoftver egyetlen erőteljes segédprogramban egyesíti a rendszerhangolást és a világításvezérlést. Négy gaming profilt tartalmaz, amelyek a megadott alkalmazások elindításakor automatikusan betöltik a kívánt beállításokat, azonnal hozzáigazítva a rendszert az adott játékhoz vagy feladathoz. Csatlakoztasd laptopod egy mobileszközön futó Armory Crate programhoz, és tedd a monitorozást és a vezérlést egy külön kijelzőre, amelyet a játék megszakítása nélkül szemmel tarthatsz.

Elérhetőség és ár

A Republic of Gamers új, NVIDIA GeForce RTX grafikán alapuló gamer laptopjai az 1. negyedévben már kaphatók lesznek. Az árakról egyelőre nincs információ, de várhatóan nem az átlagos / casual játékosoknak készülnek majd ezek a laptopok, hanem a hardcore gamereknek, akik nem sajnálnak kiadni akár 600.000 forintot sem egy minőségi és bivalyerős hordozható erőműért.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!