Hirdetés

Brutális gamer laptopokat mutatott be az ASUS

A CES-en bemutatták az ASUS ROG laptopjainak következő szériáját, amik elképesztő teljesítményre lesznek képesek.

Hirdetés

Elemi erő és teljesítmény, ami nagy nyomás alatt is hűvös marad

Az akár hat maggal és 12 szállal ellátott Coffee Lake CPU-k a termékcsalád grafikai kiválóságát bőséges általános célú számítási teljesítménnyel egészítik ki. Ezek a 8. generációs Intel® Core processzorok egyesítik a maximális gaming-teljesítményhez szükséges magas órajeleket azokkal a további magokkal, amelyek segítenek megbirkózni a gamingen túlmutató, párhuzamosan végzett nehéz feladatokkal és erőforrásigényes munkaterheléssel. A rendszerprofilok a különböző helyzetekhez hangolják a teljesítményt és a hangkibocsátást. A Turbó mód kinyitja a csapokat, amikor maximális sebességre van szükség, a Csendes mód kisebb terhelések esetén visszaáll alacsonyabb zajszintekre, a Kiegyensúlyozott üzemmód pedig komoly gaminghez kínálja az ideális megoldást. Az üzemmódok közötti váltás mindössze egy gombnyomás.

A hatékony hűtés kritikus fontosságú, akár egy epikus gaming-maraton során pusztítod a rosszfiúkat, akár videórendereléssel és hasonló intenzív terhelésekkel nyúzod a CPU-t. Ez különösen igaz a gamer laptopokra, ahol korlátozott a belső tér a hűtőbordák és a ventilátorok számára. A laptopház szűkös helykínálata okos mérnöki tervezést igényel, és figyelni kell minden apró részletre. NVIDIA GeForce RTX laptopjaink mindegyike kettős 12 V-os ventilátorral rendelkezik, amelyek nagyobb fordulatszámmal több levegőt képesek megmozgatni, mint 5 V-os társaik. A házak pormentesítő csatornákat tartalmaznak, amelyek befogják és hátul kivezetik a porszemcséket, megakadályozva felgyűlésüket a hűtőbordákon, hogy ez ne veszélyeztethesse a teljesítményt és stabilitást hosszú távon.

A mellékszereplők teszik naggyá

A DDR4 rendszermemória alapfelszereltség minden modellben, ahogy mindegyikük konfigurálható ördögien gyors NVMe SSD-vel is. Az Intel Gigabit Wi-Fi is minden modellben integráltan kínálja a gigabitesnél nagyobb sebességeket az olyan kompatibilis 802.11ac Wave 2 routerekkel, mint a ROG Rapture GT-AC5300. A ROG RangeBoost technológia antennapárok segítségével terjeszti ki a Wi-Fi-tartományt, a jelerősséget javítva. A Wi-Fi-antennák egy konkrét irányban működnek a legjobban, ezért mi több antenna gondos elrendezésével biztosítjuk, hogy lefedjék egymás holttereit. A RangeBoost folyamatosan letapogatja a környezeted, és intelligensen váltogat az antennák között, hogy a legnagyobb jelerősséget tartsa fenn.

Az intelligens erősítés figyelemmel kíséri a hangszórókat, hogy megakadályozza a hőmérsékleti és kimozdulási küszöbértékek túllépését. A felhasználók a membránok sérülésének veszélye nélkül tekerhetik fel a hangerőt, és nagyobb hangteljesítményt élvezhetnek kisebb torzítás mellett. A fejhallgató szabványos 3,5 mm-es jack audioaljzaton keresztül, vagy akár Type-A típusú vagy megfordítható Type-C típusú USB-porton keresztül csatlakoztatható. Sonic Studio III szoftverünk sztereó eszközökön szimulál surround hangzást, és ezt –más effektusokkal együtt– sokféle eszközön használhatod, beleértve a fejhallgatókat, hangszórókat, USB-s DAC-okat és VR eszközöket.

A ROG Armoury Crate szoftver egyetlen erőteljes segédprogramban egyesíti a rendszerhangolást és a világításvezérlést. Négy gaming profilt tartalmaz, amelyek a megadott alkalmazások elindításakor automatikusan betöltik a kívánt beállításokat, azonnal hozzáigazítva a rendszert az adott játékhoz vagy feladathoz. Csatlakoztasd laptopod egy mobileszközön futó Armory Crate programhoz, és tedd a monitorozást és a vezérlést egy külön kijelzőre, amelyet a játék megszakítása nélkül szemmel tarthatsz.

Elérhetőség és ár

A Republic of Gamers új, NVIDIA GeForce RTX grafikán alapuló gamer laptopjai az 1. negyedévben már kaphatók lesznek. Az árakról egyelőre nincs információ, de várhatóan nem az átlagos / casual játékosoknak készülnek majd ezek a laptopok, hanem a hardcore gamereknek, akik nem sajnálnak kiadni akár 600.000 forintot sem egy minőségi és bivalyerős hordozható erőműért.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Hirdetés
A hozzászólás nincs engedélyezve
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?