Doolsta megmutatta csapatát és taktikáját, mely tornagyőzelmet hozott neki

Doolsta megmutatta csapatát és taktikáját, mely tornagyőzelmet hozott neki

A különleges szabályzattal ellátott versenysorozat első állomását egy újonc nyerte, aki végül legyőzte a korábban már nagyobb sikereket elérő ellenfelét.

Ha az ember FUT tornát akar nyerni, akkor bizony a legjobb lapokra van szüksége, bár nem árt, ha konyít is a játékhoz egy cseppet. Az észak-amerikai profi labdarúgó liga, az MLS az EA-vel karöltve létrehozta az e-sport bajnokságát, az eMLS-t. A klubok saját játékosokat igazoltak, akik a Series One első tornán összemérhették tudásukat, azonban néhány feltételnek meg kellett felelniük a saját csapatuk összerakása során:

  • 3 játékos legyen az MLS-ből
  • Legalább 2 játékos kell a versenyző saját klubjából (amelyik együttes leszerződtette)
  • Nem engedélyezett az Ikonok használata

Néhány nagy név (M3mito, NYC_Chris, PhilB94) is részt vett ezen a megmérettetésen, mégis Cormac "Doolsta" Dooley, a Philadelphia Union játékosa diadalmaskodott a végén. A fiatal amerikai elárulta, hogy a döntőben M3mito (FC Dallas) ellen, aki nyert már eMLS versenyt 2018-ban, a 4-1-2-1-2 (narrow) taktika segített neki megnyerni a mérkőzést és a kupát. Ellenfele egészen idáig veretlen volt, azonban Doolsta együttese ellen nem volt végül esélye:

A játékos azt is elárulta, hogy egyértelműen CR7 volt az MVP-je, hiszen kulcsfontosságú szituációkban szerzett vele elég sok találatot. A stratégiát illetően azért választotta ezt a felállást, mert sokat szeret passzolni és ez a formáció a futballisták egymáshoz való közel helyezkedése miatt sokat segít. A középpályának és a védelemnek is erősnek kell lennie ebben az esetben, és hozzátette, hogy ezzel a kezdővel meg tudta akadályozni az ellenfelet, hogy a tizenhatosa körül sokáig járassa a labdát, ergo a legtöbb esetben mindig ő birtokolta többet a játékszert, illetve, ha el is veszítette hamarabb vissza tudta szerezni.

A finálé még így is nagyon kemény volt mindkettejük számára, oda-vissza akciók jellemezték a találkozót és záporoztak a gólok. A 85. percben még 3-3 volt az állás, ekkor azonban eljött Doolsta és CR7 ideje. Egy szöglet kifejelése után csodálatosan juttatta be a tizenhatoson belülre a labdát, melyet a portugállal gólra is tudott váltani.

Ez volt Doolsta élete első LAN tornagyőzelme.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!