Hamarosan visszatérhet a Redemption meta

Hamarosan visszatérhet a Redemption meta

League of Legends - Ennek nem fog mindenki örülni, ha tényleg bekövetkezik.

Több mint egy év telt el azóta, hogy a rettegett Ardent Censer és Redemption metát eltemették, –ami gyakorlatilag az egyik legunalmasabb meta volt a League of Legends történetében. Ám most úgy néz ki, hogy visszatérhet!


Azt már sokan tudják, hogy az Ardent Censer gyakorlatilag nem mutatott semmilyen változást, de a Redemption annak idején egyre több és több profi és egyéni játékokban jelent meg. Ezúttal viszont valami furcsaság van körülötte, mert nem a támogató hősöknél, hanem a dzsungelben használt hősökön láthatjuk visszaköszönni, (például a korai agresszivitásban jeleskedő Olafnál).

Ha jobban végiggondoljuk, akkor papíron ennek nem sok értelme van. Megvenni egy ilyen passzív és inkább támogató stílusú tárgyat egy ilyen hősre, mint Olaf, de a profik mégis sokszor emellett döntenek, –ráadásul az olyan, nagyobb játékosok egyre többet használják soloban is, mint Mike Yeung, Kang „Ambition” Chan-yong, és William „Meteos” Hartman.


Azért is furcsa ez, mert az életerő visszatöltése és a pajzs nem segíti Olaf-ot egyáltalán, –mivel nincs neki ilyesfajta képessége–, de legalább növeli a saját gyógyítását, amit a Sújtásból és a W-ből kap. Ehhez az Olaf buildhez azonban olyan tárgyra is szükség van, mint a Locket of the Iron Solari, ami biztosítja a megfelelő szinergiát, hogy a játék végére se gyengüljön el a hős.

Redemptionnel egyébként olyan dzsungeles karaktereket is fel lehet hatékonyan vértezni, mint Nunu, vagy éppen Ivern. Így a töménytelen mennyiségű lassításnak és egyéb gyengítéseknek hála nem fog számítani annyira a sebzéskiesés, ezért érdemes ezt a stratégiát minél gyakrabban használni, ugyanis szakavatott kezekben rendkívül hatásos lehet.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!