A mi Yasuonk és az ő Yasuo-juk - beszámoló több, mint 1000 ARAM meccs után

A mi Yasuonk és az ő Yasuo-juk - beszámoló több, mint 1000 ARAM meccs után

League of Legends - Egy eltökélt játékos több, mint 1000 Aram mérkőzés statisztikáit hasonlította össze; a végeredménytől pedig még a szánk is tátva maradt!

Nem egyszer botlottunk már bele hasznos információkba a Reddit felhasználói segítségével, így most sem lepődtünk meg, amikor is egy újabb érdekes adathalmazzal találkoztunk nem olyan régen. Egy játékos ugyanis több, mint 1000 ARAM mérkőzését elemezte ki, és az adatokkal egy szép kis statisztikai grafikont hozott létre. Segítségével talán jobban beleláthatunk abba a rendszerbe, ami emögött a sokszor véletleneken alapuló játékmód mögött bújik meg. De mégis hogyan tudott ennyi adatot megjegyezni, tárolni és elemezni?, –merülhet fel sokatokban a kérdés.

Nos, a játékos a direkt erre a célra létrehozz "alkalmazást" az API-t használta, amelyet a Riot Games dolgozói fejlesztettek ki annak érdekében, hogy a kíváncsi játékosok biztosan tudjanak különböző információkhoz jutni. A grafikon azonban végül túl hosszúra sikeredett, így mi csak az érdekes információkat szemezgettük ki belőle, –a teljes formáját pedig itt, vagy a lenti forrás linken tudjátok megtekinteni. A szóban forgó League of Legends játékos első körben a legalapvetőbb dolgokat vizsgálta meg közelebbről. Azt, hogy melyik oldalon (piros és kék) hányszor játszott, mennyi volt egy átlagos meccs időtartama, illetve, hogy melyek voltak a leghosszabb, illetve legrövidebb összecsapásai. Ezt követően pedig jöhetett is a mélyebb adathalászat, amiből megtudhattuk, hogy általánosan, illetve személyre szabottan is mely karakterrel nyertek legtöbbször ARAM meccset, és kik voltak azok a hősök, akik még a képzeletbeli dobogó közelébe sem állhattak. Azt valószínűleg már sokan tapasztaltátok, hogy vannak olyan csapat és karakter kombinációk ARAM-on, amik mondhatni verhetetlennek bizonyulnak. Természetesen ezeknek is utána járt a szóban forgó játékos, –így megtudhattuk, hogy a 2018-as szezonban, mely karakterek kombinációja volt verhetetlen és kik azok, akik jobb ha inkább más játékmódokban próbálnak majd szerencsét!Végül, de nem utolsó sorban egy igen érdekes adat. Az API segítségével az érdeklődők azt is meg tudják nézni, hogy volt-e esetleg olyan játékos, akivel többször játszottak már mint egy alkalom (legyen az egymás mellett vagy ellen). A statisztika készítőjének kilenc ilyen játékos is jutott, a rendszer pedig azt is meg tudta mondani, hogy az első és a második mérkőzés között hány összecsapás volt. Tehát például a legelső, Chuster33 esetében 1134 mérkőzést kellett játszania a grafikon készítőjének ahhoz, hogy újra találkozzanak!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!