Nincs már minden meccsen szereplő hős az MNEB-en, de továbbra is vannak veretlenek!

Nincs már minden meccsen szereplő hős az MNEB-en, de továbbra is vannak veretlenek!

League of Legends - A múlt heti mérkőzéseket már a 9.2-es frissítésen játszották, megnéztük miben módosultak a hősválasztások és a sikerek arányai.

Az MNEB K&H LoL Bajnokság alapszakaszának harmadik hetén is túl vagyunk. Ismét nyolc mérkőzést játszottunk le, ami összesen 80 hősválasztást és 80 hőstiltást eredményezett. Két szempontból vizsgáltuk meg a karaktereket. Egyrészt megnéztük az általános jelenlétüket, –azaz a lejátszott meccsek fényében hányszor tűntek fel a hősválasztásban, akár elhozott, vagy kitiltott hősként. A másik szempont pedig továbbra is a győzelmi arány. Utóbbinál annyi kitételt tennénk, hogy legalább három lejátszott mérkőzés után vesszük figyelembe egy-egy hős eredményeit.

Jelenléti arány

Több azonos %-kal végző hős is volt, főleg a harmadik helyen, szóval nézzük őket sorban. 18 mérkőzést játszottak le összesen a csapatok, ezek fényében alakultak az alábbi százalékok is.

3. hely - 83,3%-os jelenlét


Aatroxot eddig 7 alkalommal hozták el, viszont további nyolcszor tiltották. Mind miden, mind topon használatos.

Ezreal jelenleg egy biztonságos és jól skálázódó lövész. 13-szor választották ki és kétszer tiltották eddig.

Lissandra leginkább ellenválasztásként jelenik meg a középső ösvényen. Aatroxhoz hasonlóan őt is hétszer választották és nyolcszor tiltották.

A felerősített Hail of Blades azonnal visszarángatta a metába és a dzsungelbe Xin Zhaot. Mindössze négyszer hozták el eddig és további tizenegy alkalommal tiltották.

2. hely - 88,9%-os jelenlét


A második helyen egyedül Lucian árválkodik, Ezreal mellett a másik közkedvelt lövész jelenleg. Az eddigi meccsek során nyolcszor tiltották és nyolcszor választották.

1. hely - 94,4%-os jelenlét


Nincs már többé 100%-os jelenlétet produkáló karakter az MNEB-en, de Urgot közelíti ezt meg a legjobban. Eddig egyetlen egy mérkőzésen nem szerepelt csak egyáltalán, azonkívül tízszer hozták el –és további hét alkalommal tiltották– a 18 meccsből.

Győzelmi arány

Ahogy már a cikk elején említettük, azokat a hősöket vettük figyelembe, akik legalább három alkalommal szerepeltek már az MNEB-en.

3. hely - 85,5%-os győzelmi arány


Xin Zhao mellett a másik viszonylag sokat látott és egész jó sikereket elérő dzsungeles. Érdekes módon a LEC-en nem nagyon találkozunk vele, itthon viszont 7 mérkőzésből 6-ot megnyert.

2. hely - 100%-os győzelmi arány


Cassiopeia a külföldi versenyeken az egyik legerősebbnek titulált karakter, már csak azért is, mert akár három ösvényre is vihető így tökéletes flex, választás. Emiatt a piros oldalon gyakori tiltás. 100%-os győzelmi arányát három mérkőzés óta tartja.

1. hely - 100%-os győzelmi arány


Az első helyen pedig nem más áll, mint egy támogató karakter, vagyis Karma. Ő is 100%-os győzelmi aránnyal rendelkezik, viszont ő már négy mérkőzést is megnyert, ezért került Cassio fölé. Nem feltétlenül tartozik a legmetább karakterek közé, de ezek szerint az MNEB-en jól érzi magát.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!