A Super Bowl és a LoL nagy csatája - melyiket nézik többen?

League of Legends - A DOT Esports csapata utána járt, hogy mekkora a nézők száma közti különbség a két neves versenyen. Az eredmény pedig magáért beszél!

Meglepően sok dolgot tudnánk már felsorolni, amiből az e-sport gyors –és mondhatni megállíthatatlan– fejlődésére lehet következtetni. Az első ilyen, ami hirtelen az eszünkbe juthat, talán a világbajnokság és annak népszerűsége; azaz a nézettségi adatok kielemzése. Hasznos következtetéseket lehet ugyanis ezekből a számokból levonni: a versenyt nyomon követők mennyisége első sorban azt hivatott megmutatni, hogy hány ember érdeklődik az adott játék iránt. Természetesen ez az előbb bemutatott szabály nem csak e-sport környezetben érvényes. A legtöbb sportközvetítés utáni felmérés is a nézettséget veszi górcső alá és az érdekeltek abból próbálnak következtetni arra, hogy mennyit is nőt az adott sportág népszerűsége. Na és mi mutatná jobban a League of Legends fejlődését, mintsem az, hogy a világbajnokság nézettsége már majdnem elérte az egyik legkedveltebb amerikai versenysorozatot az NFL Super Bowl-t!
213Igen, jól olvassátok. A League of Legends éves világbajnokságának nézettsége majdnem eléri a Super Bowl nézettségét. Ami nem kis teljesítmény, ugyanis a Super Bowl 2011 óta mondhatni minden évben, minimum 110 millió egyedi nézőt vonz a tévéképernyők elé (egyedüli kivétel pont 2018 volt, amikor "csupán" 103 millió főt érdekelt a verseny). A League of Legends világbajnokságának döntője pedig a tavalyi évben például 99.6 millió nézőt vonzott be, ami azt jelenti, hogy az amerikai foci legnagyobb eseménye és mondhatni az e-sport legnagyobb eseménye között tavaly 3.4 millió ember eltérés volt. Sajnos azonban a Riot Games munkatársai nem gondolják fontosnak a nézettségi adatok megosztását. Legalábbis nem minden évben és nem az összes versenyhez kapcsolódóan, így a jövőben valószínűleg nehézkessé fog válni az NFL és a világbajnokság összehasonlítása. De már maga a tudat, –hogy egy ilyen rangos esemény nézettségi adatai nem térnek el sokban a League of Legends világbajnokságától–, arra enged következtetni, hogy ennek a "robbanásnak" még közel sincsen vége. Így az elkövetkezendő időszakban még több nézőt vonzhat majd be ez a különleges MOBA játék!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!