Orban a védelemben, vele együtt érkezett meg az új TOTW!

Orban a védelemben, vele együtt érkezett meg az új TOTW!

Néhány éllovas ugyan bukott, de aggodalomra egyelőre nincs ok, viszont még az is lehet, hogy izgalmas lesz néhány országban a végjáték.

A hét legjobbjainak érkezése kapcsán vajon mi a helyzet Európa élbajnokságaiban:

Sokba kerülhet a Liverpoolnak a botlás a West Ham ellen, az ő 1:1-üket ugyanis a City az Arsenal elleni 3:1-es sikerrel ünnepelte, ezzel pedig 3 pontra közelítette meg a Premier League listavezetőjét. A kékeknek Agüero parádéja kellett többek között az átütő sikerhez, mesterhármasa nagyon fontos pontokat jelentett. A United idegenben győzött 1:0-ra a Leicester ellen Rashford korai találatával, míg a Chelsea kiütötte hazai pályán a Huddersfieldet 5:0-ra - Hazard és Higuain is duplázott. Az élbolyból a Tottenham is három ponttal gazdagodott, Son Heung-Min 83. percben lőtte a győztes gólt a Newcastle ellen. A forduló meglepetését a Reid duplájával nyerő 18. helyezett Cardiff szolgáltatta a 10. Bournemouth ellenében.

A Ligue 1 is hozott egy meglepetést. Bár a pontszámokban fellelhető különbséget látva igazából nem oszt, nem szoroz ez az eredmény. A Lyon otthon verte meg 2:1-re a most már csak 10 ponttal vezető PSG-t Dembele és Fekir góljával. Azonban továbbra is a Lille ékelődik be a két előbb említett együttes közé a képzeletbeli dobogón, s a hazai pályán aratott 4:0-ás sikerük csak megerősítette ezen pozíciójukat.

A Bundesligában a Mönchengladbach kihasználta a két nagy szerencsétlenkedését, míg a Dortmundnak csak 1:1-re futotta Frankfurtban, addig a Bayern a Leverkusentől kapott ki 3:1-re úgy, hogy az első félidő végén Goretzka révén még ők szereztek vezetést. A negyedik helyen álló RB Leipzig büszkeségünk, Willi Orban duplájának segítségével diadalmaskodott a Hannover96 ellen 3:0-ára.

Olaszországban - Seria A - is lőtték a kapukat rendesen, ráadásul a Juventus, bár tetemes előnye van a bajnokságban, mégsem tudta kiheverni a kupából való kiesést. Hazai pályan csak 3:3-ra volt elegendő a teljesítményük a Parmaval szemben. C.Ronaldo ugyan duplázott, azonban Gervinho tette fel az i-re a pontot és a 74. percben kiegyenlített és pont osztozkodás lett a vége. A második Napoli köszönte a lehetőséget és 3:0-ára legyalulta a Sampdoriat, a jócskán lemaradt harmadik Inter pedig valószínűleg a mostani vereségével végleg kiszállt a bajnoki aranyért folyó harcból.

A Laligaban sem volt eseménytelen a hétvége, a Real Madrid zsinórban a negyedik győzelmét szerezte, ezzel felzárkózott az Atleticora, akik a Betis otthonában véreztek el 1:0-ára, így a két együttes között csupán 2 pont a különbség. A Barcelona hazai pályán botlott a Valencia ellen, ezzel 2:2-vel pedig összehozták a harmadik hazai döntetlenüket. Gond igazából még nincs, kényelmes 6 pontos előnnyel várják még így is a 23. fordulót. Messi most is bizonyította, hogy a rangadókon is lehet rá számítani, az ő duplája kellett a gránátvöröskékek pontszerzéséhez.

Ezek után lássuk hogyan alakult a Team of the Week 21 kerete:

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!