Megtört a jég a One Piece-nél, hatalmas csata folyt a THR és a WILD között!

Megtört a jég a One Piece-nél, hatalmas csata folyt a THR és a WILD között!

League of Legends - A tegnapi mérkőzések ismét kitettek magukért, a legnagyobb meglepetést talán az OP okozta ezúttal.

Elérkeztünk az MNEB K&H LoL bajnokság felező vonalához, pár nem lejátszott meccset leszámítva. Ez egyben azt is jelenti, hogy a mai naptól kezdve már a visszavágókat fogjuk látni a csapatok között. Addig viszont még van pár óra, amíg hazánk legjobbjai ismét pályára lépnek, nézzük a tegnapi mérkőzéseket!

CSDT vs AGW - 0:1

Először a tűzokádó cápák, vagyis a CSDT és az Afterglow csapata lépett pályára. A papírforma szerint ezt a meccset az AGW-nek be kellett zsebelnie és nem is okoztak csalódást. Ugyan cserével kellett játszaniuk, miden Ap4cH3 tűnt fel egy Viktorral, de szemmel láthatóan ez nem zavarta meg őket.

A CSDT is egy új embert mutatott be topon, Becsületet, neki már sajnos nem ment ennyire jól a szekér. Boton egy leginkább tavalyra jellemző alsó ösvényt láthattunk kisze-éktől, Vladimirt hozták "lövészként". Már a meccs elején elkapta a fonalat az AGW és azt nem is nagyon engedték el. Blice megszokott módon topon dominált és splitpusholt, illetve a csapatharcokban is inkább az AGW jeleskedett, ehhez a megfelelő kompozíciójuk is megvolt. Mivel midet leszámítva minden ösvényen vesztett a CSDT, a többi helyről származó hátrány később a miden is érezhető volt, egyedül Sora pedig nem tudott fordítani.

PLG vs MAY - 1:0

Sk1nzorék egy vereséggel zárták a múlt hetet, de ugyanígy jártak Domee-ék is. Senki sem szeretne kettőt veszteni zsinórban. A PLG azonban nem ismert könyörületet és kőkeményen csapott oda a MAY-nek. Robusto ezúttal megkapta egyik kedvencét, Ziggs-et, továbbra is ő helyettesítette Dand3r az alsó ösvényen. Láthatóan komfortosabban mozgott vele, ahogy a csapat többi része is.

Topon Frather már az elején elhúzott farmban, Domee pedig nem tudta nagyon befolyásolni az ösvényeket az első 10 percben. Chrisie Vladimirje papíron jó választás volt a Syndrával szemben, de az ösvényt így is csak nagyjából egálra tudta kihozni. A gyilkosságok szinte végig szorosan álltak egymás mellett, a célpontokra viszont jobban érkezett a PLG, már csak Ziggs miatt is, aki könnyen dönt tornyokat.

Két pokoli sárkánnyal az oldalukon pedig nem volt kérdés, hogy a sebzés a PLG javára fog dőlni. Egy Baron elhozatal és pár bravúros Syndra visszalökést követően Domee Zac-kel nem tudott kezdeményezni és még a lila gyík lejárta előtt befejezte a meccset a PLG.

WILD vs THR - 0:1

A nap igazi rangadója a két veterán gárda összecsapása volt. A WILD mintha nem készült volna fel rendesen a THR-ből, Kai'Sa-t és Thresh-t is átadták, –igaz, cserébe ők is komfort választásokhoz jutottak. A komfort viszont a THR-nek kedvezett, Benzz két korai gyilkossággal meg is alapozta előnyét Stiles-zal szemben. Miden ezúttal Cuhi kapta meg Sylas-t, amire Meight LeBlanc-kal válaszolt.

"Jó" képet festett le a mostani körülményekről, hogy a két topos még 20 perc után is 0 0 0-ban volt, nem igazán tudták kivenni a részüket a történésekből, leginkább egymással szórakoztak. 

A sárkányokat a THR uralta, amiből 14 perc alatt 2 pokolit is összeszedtek. Miden Meight megnyerte az ösvényét Cuhival szemben, farmban és gyilkosságokban is jobban állt, viszont a bot előny a teljes pályán érződött a THR oldalán. Benzz és Hybrid ösvényről-ösvényre jártak befejezni a tornyokat, amire a WILD nem tudott érdemben válaszoln.

Szép lassan vissza is szorultak a saját térfelükre, miközben a THR-hez egyre több erőforrás jutott. Még a Baron lopás sem jött össze a WILD-nak, azt követően pedig Hybrid mentett egy hatalmasat csapattársain. A meccs vége azonban csak a második Baronnal együtt érkezett el. Ezt is a THR zsebelte be, –nem sokkal később pedig a győzelmet is–, pedig a két csapat között alig pár ezer arany különbség volt, mégis úgy tűnt, mintha sokkal többel vezetne a THR.

RIFT vs OP - 0:1

Következhetett a nap utolsó mérkőzése a RIFT és nyeretlen OP között. Talán nem árulunk zsákbamacskát azzal, hogy kevesen várták az OP győzelmét, akik frissítették a felállásukat. Nolph felköltözött topra Wacefake helyére, aki búcsúzott a csapattól, a dzsungel pozíciót pedig Latte vette át. Mintha teljesen kicserélték volna az OP csapatát; apránként ugyan, de egyre nagyobb előnyre tettek szert Kubuék minden igyekezete ellenére. Eleinte még úgy tűnt, hogy a RIFT jó helyzetben lehet, –a gyilkosságok erről árulkodtak–, de az arany mégis az OP-nak kedvezett.

Latte Karthus-szal mutatkozott be, aki szép csendben megetette magát és csapattársait. Egy idő után már tényleg hatalmasakat tépett a végső képessége, a RIFT pedig tank híján nem sokat tudott ezzel kezdeni. Szép megmozdulásai voltak ettől függetlenül a RIFT-nek is, de legtöbbször kevésnek bizonyultak, maximum mentették vele a helyzeteket.

A 20. perc után kezdett minden szétesni a RIFT számára, az OP pedig Baront is szerzett, valamint majdnem kiegyenlítették a gyilkosságok számát. Az első Baronnal Nolphék megnyitották a RIFT bázisát, igaz ezért ők is kaptak egy tátongó ledöntött inhibitort az alsó ösvényen. A meccs sorsát itt is a második Baron döntötte el, amit a RIFT már nem tudott kivédekezni. Az OP pedig ezzel megszerezte első győzelmét és első pontjait az MNEB K&H LoL bajnokságán!

A mai napon folytatódnak a mérkőzések, este héttől a Magyar LoLTV Twitch csatornáján követhetitek az eseményeket!

Watch live video from MagyarLoLTV on www.twitch.tv

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!