Elérkezett a bosszú ideje az MNEB K&H LoL bajnokságán: a csapatok elkezdték a visszavágókat!

Elérkezett a bosszú ideje az MNEB K&H LoL bajnokságán: a csapatok elkezdték a visszavágókat!

League of Legends - A 8. meccsnappal elkezdődtek a visszavágók a csapatok között, nézzük mit alkottak ezúttal!

A negyedik hét második napjával elhagytuk az MNEB K&H LoL bajnokság alapszakaszának felező vonalát, azaz elkezdődtek a visszavágok a csapatok között. Az első találkozások már elmúltak, itt az ideje visszavágni, vagy éppen bebetonozni a mutatókat egy-egy ellenféllel szemben. Ezúttal is négy mérkőzést nézhettünk végig, ami lényegében az MNEB első napjának az újrajátszása volt ugyanazokkal a párosításokkal, –csak épp más sorrendben.

PLG vs OP - 1:0

Először az OP kapott lehetőséget szépíteni a PLG ellen, az első találkozáskor ugyanis a PLG nyert eléggé meggyőzően, majd 18 ezres aranyelőny mellett. Az irányítást a meccs első felében ezúttal is a PLG ragadta magához, bár mindkét csapatban történtek változások az első találkozás óta. 18 percnél már 3 0 volt a tornyok állása Sk1nzorék javára és a sárkányokat is szorgosan elhozták. Az OP egy jól skálázódó kompozícióval próbálkozott, viszont akkora előnnyel rendelkezett a PLG, hogy ezt nem igazán tudták kihasználni. 

Az idő egyébként emiatt az OP-nak dolgozott volna, erre a PLG azonban nem adott lehetőséget. A meccs utolsó felében Geller sajnos kifagyott és nem engedte vissza a kliens, de a PLG így is lejátszotta a meccset és végül egy 4 v 5-ben nyert csapatharccal döntötték be a Nexust!

WILD vs AGW - 1:0

Következhetett egy másik izgalmas visszavágó a vadak és az AGW között. Ezzel a meccsel indítottuk az MNEB alapszakaszát, ahol az AGW mindenkit meglepve, legyőzte Marine-ékat. Nem volt kérdés, hogy szépíteni szeretne a WILD, nem is bízták a véletlenre, egy csomó komfortos választást hoztak el. Meight Ryze-ozott, Marine Cho'Gath-ot hozott, Stiles Tristanazott. A legnagyobb ellenállást ösvényszinten talán Shape nyújtotta Zoe-val, a többin jól állt a WILD, bár a meccs kifejezetten kiegyenlített volt 15-20 percig.

Az első igazán fontos harc, ami eldöntötte kicsit a meccs sorsát a 25. perc környékén történt. Ebből a WILD jött ki jobban, de a Baront már nem vállalhatták be. Egy 2-0-ás WILD cserét követően a mides inhibitort bedöntötték, majd Meight Ryze ultijával azonnal Baronra fordultak, ezt el is vitték. Az erősített minionokkal kiegészülve már be tudták dönteni a bázist és vele együtt a Nexust is. Ezzel összejött a szépítés, a két csapat mutatója egymással szemben 1-1-re változott.

THR vs CSDT - 1:0

Az első napon még nem tudhattuk pontosan, hogy miként is fog ez a két csapat teljesíteni, de a THR már ekkor is domináns teljesítményt mutatott. Azóta nem sok minden változott olyan téren, hogy a THR továbbra is első, ráadásul veretlenül, míg a CSDT mindössze egy győzelmet szedett össze. A mérkőzés folyama nagyjából most is úgy alakult, ahogy az első alkalommal, a THR dominálta az ösvényeket és egy igazi védd a lövészed kompozíciót állítottak össze. Topon Karma, miden Zilean, támogatóként pedig Morgana érkezett, hogy Benzz Dravenjét életben tartsák. Két alkalmat leszámítva össze is jött, ugyanis ennyiszer halt meg Benzz, egyébként meg mindenkit lekaszabolt. 

A 24. percben a Baront is bezsebelte a THR és mivel nem volt igazi tank a CSDT oldalán, nem tudták Draven útját állni, maximum pár alaptámadás erejéig. Szinte olvadtak az ellenfelek Benzz körül. Végül kicsit több, mint 26 perc kellett, hogy bebiztosítsák a 2-0-át a CSDT-vel szemben.

MAY vs RIFT - 0:1

A nap utolsó mérkőzése a RIFT és a MAY összecsapása volt. Első alkalommal Domee-ék lemosták az akkor gyengélkedő RIFT-et, azóta viszont összeszedettebben játszanak és Kubu is megérkezett csereként. Ekkot nem mostanában láttunk, főleg topon, de Kubu ezzel újított be. Az első gyilkosságot a MAY szerezte meg boton 2 v 2-ben, köszönhetően gary-nek. Ezt leszámítva nem sok minden történt az első 10 percben, viszont a 11. percnél, szinte párhuzamosan szépített a RIFT boton és topon is. Utóbbin ráadásul Loxigar egy duplát húzott be Lee Sinnel.

dRx Kai'Sa-jára egyre több gyilkosság került, az pedig sosem jó hír az ellenfélnek. A külső tornyok ledőlésével még a 20. perc előtt a MAY eléggé visszaszorult a saját térfelére, amit a RIFT kihasznált, Kubu splitpush módra váltott. Az első Baronra a 24. percig kellett várni, ezt a RIFT kezdte el. Domee megpróbált lopni, de nem sikerült és még bele is halt. A Baronnal pedig az alsó inhibitort bedöntötte a RIFT, –megnyitva ezzel egy újabb lehetőséget. A második ostrom, immár a Baron nélkül viszont félresikerült és két embert is áldozott a RIFT, de eddigre már majdnem 10 ezres aranyelőnye volt a RIFT-nek, így összességében nem sokat számított.

A második Baron Nashort is a RIFT kezdte el, de ezúttal Domee már sikeresen lopott. Értékes másodperceket nyert ezzel csapatának. Sajnos csak védekezésre tudták használni, mert addigra már túl sok tornyot vesztettek. Végül a 38. percig tartotta magát a MAY, dRx túlságosan elfeedelődött Kai'Sa-val és míg DareDévilt leszedték a végső ostromnál, dRx-re már nem maradt elég erőforrás. A két gárda mutatója így 1-1-re változott egymással szemben.

Ha lemaradtál a meccsekről, alább bepótolhatod őket!

Watch MNEB K&H League of Legends Bajnokság - 8. Meccsnap (Bo1) | HUN from MagyarLoLTV on www.twitch.tv

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!