Az elhunyt Sala emlékét az EA is megőrzi a játékban

Az elhunyt Sala emlékét az EA is megőrzi a játékban

Február 7-én megtalálták a több, mint két hete a La Manche csatorna felett eltűnt repülőgép roncsát a benne utazó Emiliano Sala holttestével együtt.

A 28 éves futballista egészen eddig a francia bajnokságban rúgta a bőrt, és nagy áttörést jelentett számára, hogy a Nantes-tól a Cardiff City rekordösszegért szerződtette őt a téli átigazolási időszakban.

Legalábbis jelentett volna, ugyanis megtörtént a legnagyobb szerencsétlenség. A január 21-én a Nantes-ból klubot váltó Emiliano Sala a walesi fővárosba utazott volna egy kisrepülőgép fedélzetén, célba azonban sohasem ért. Kiderült, hogy lezuhant a légijármű a La Manche csatorna felett. A hosszú kutatást követően végül csütörtök reggel felhozták a benne megtalált egyetlen holttestet, estére pedig azonosították az argentin labdarúgót. A szomorú hírre természetesen az EA is kifejezte részvétét és rögtön életbe léptettek a játékban megtalálható futballistával kapcsolatban néhány módosítást, hogy megőrizzék emlékét:

  • Eltávolítták Sala-t az FC Nantes-ból
  • Sala FUT kártyái nem érhetőek el mostantól a csomagokban
  • Sala FUT árát egy fix összegre állították be és ez nem is változik a jövőben

Az utóbbira leginkább azért volt szükség, mert már az eltűnését követő napokban is volt, aki az ő lapjain szeretett volna nyerészkedni, –és bizony jócskán nagyobb összegért árulta a játékost.

A pályafutása során 196 mérkőzésen pályára lépő játékos 85 találatot szerzett. Sajnálatos módon egy újabb fantasztikus embert és labdarúgót veszített el a futball világa. Ég veled Sala és nyugodj békében!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!