A Riot most először válaszol kamerák előtt a tavalyi szexuális zaklatásos vádakra!

A Riot most először válaszol kamerák előtt a tavalyi szexuális zaklatásos vádakra!

League of Legends - Három hónap telt el a Riot CCO-jának, Scott Gelb-nek a felfüggesztése óta. A Riot viszont eddig még nem szólalt meg kamera előtt az ügy kapcsán, –ez most változhat.

Tavaly hatalmas port kavart a Kotaku cikke, amit majd fél évig készítettek elő és benne igen baljós dolgokról számoltak be, hogy mi is folyik a Riot háza táján. Elsősorban a szexuális zaklatások és megkülönböztetéseket taglalták benne, hogy milyen szerepe is van –illetve lehet– egy nőnek a cégen belül. A témáról mi magunk is írtunk, melyet alább olvashattok, ha lemaradtatok volna róla.

Egy új, interjúkra fókuszáló sorozat, a Recon viszont ezt a témát szeretné feldolgozni, –természetesen kamerákkal, melyet az Escapist Magazine üzemeltet. A műsor egyébként február 12-én debütál, melynek műsorvezetője Viktor Lucas lesz és az első feldolgozott téma –többek közt– a már említett Riot körüli vádaskodás lesz. Ellie Pyle fog kamera elé ülni, aki az vezető szerkesztője a Riot képregényeknek, és a zaklatásos ügyekről is fognak beszélgetni.

Ennél megosztóbb témát keresve sem nagyon találhatott volna a műsor; bizonyára nagy érdeklődés lesz a beszélgetés iránt. Egy trailert is megosztottak a közeledő műsorból, ahol a már említett Ellie Pyle mellett egy vezető Riot PR-os is megszólal. Ahogy kiderül a leírásból, az interjút már Scott Gelb felfüggesztése után egy hónappal felvették.

Mondani sem kell, hogy elég érzékeny beszélgetés lehetett, épp ezért elég sok egyeztetés történt, hogy mi is mehet ki és mi nem. Kamerán kívül Pyle még azt is megkérdezte, hogy egyáltalán milyen kérdéssel vehetik fel a dolgot, amivel az egészet elindítják. A videón látszik, hogy Pyle eléggé megfontolt és óvatos, hogy mit is mondjon, –elvégre ő lesz az első, aki kamera elé áll ebben a témában.
213
Az eredeti, majd 8000 szavas cikkben számos név nélküli jelentés merül fel jelenlegi és korábbi Riot alkalmazottakkal szemben szexuális zaklatások és nőgyűlölet kapcsán. "Elkötelezettek vagyunk, hogy fejlesszük a céges kultúránkat folyamatosan, alaposan átvizsgáljuk ezeket a vádakat." Ezt a Riot nyilatkozta az ESPN-nek a cikk megjelenését követően.

Az adásban egyébként a Ubisoft Toronto is feltűnik majd, az Insomniac Games és más –eddig nem megnevezett– cégek. 

A trailert azóta az Escapist leszedte oldaláról, mondván kissé félrevezető volt. A témát ugyan érintik, de az interjú elsődleges célja a Marvellel való együttműködés lesz. Viktor Lucas azóta bocsánatot is kért a félreérthetőség miatt, mivel pont azokat a részeket emelték ki, amik a sokkal kényesebb témával foglalkoztak. Ettől függetlenül az adás elindul február 12-én, –az már más kérdés ezek után, hogy vajon mennyire lesz megvágva és cenzúrázva...

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!