Magyar csapat nyerte az első idei európai Go4PUBG-t!

Magyar csapat nyerte az első idei európai Go4PUBG-t!

Három magyar csapatból kettő érmet szerzett, a Rift pedig az egész versenyt megnyerte.

Az MNEB harmadik fordulója előtt, vasárnap az ESL megrendezte az első Go4PUBG versenyt, ahol 16 csapat nézett farkasszemet egymással a döntőben, hisz a három forduló alatt 88 csapatról redukálódott idáig a létszám. Összesen három meccset játszottak a squadok, és három MNEB csapat is részt vett a versenyen. A RIFT Esports, a THR-ből átigazoló Grim Ravens és a Team Plague. Mindhárman jól teljesítettek eddig az MNEB-en, –talán a RIFT maradt le egy kicsit, de ezt most itt, a Go4PUBG-n jócskán bepótolták.

Az első meccset rögtön az előbb emlegetett RIFT nyerte 10 gyilkossággal, míg a negyedik helyen a Grim Ravens ért be 8 killel. Sajnos a Plague-nek nem igazán jött össze a verseny: ők 0 gyilkossággal a 8. helyen zárták az első pályát. A második meccsen egyik magyar csapat sem tudott bekerülni a top3-ba, Tethrys-ék azért itt is a 4. helyen végeztek 2 gyilkossággal, a Plague a 7. helyen 3 gyilkossággal, míg a RIFT a 12. helyen, ugyancsak három skalppal a hónuk alatt. Ekkor érkezett a mindent eldöntő utolsó pálya, ahol a végjátékban a Deranged EU, a RIFT és a Grim Ravens egy-egy játékosa élt már csak. A második helyet –egy hatalmas fejesnek köszönhetően– pont sikerült behúzni, de unknownmemory gránátja már túl soknak bizonyult.

Egy győzelemmel és egy második hellyel, egy ponttal megelőzve a második helyezett dánokat megnyerte a RIFT Esports a versenyt, ami mellett a Grim Ravens bronzérmet szerzett, a Plague pedig a 10. helyen végzett.
"Most először volt alkalmunk az új, hivatalos pontrendszert és az új beállításokat kipróbálni, így vegyes érzelmekkel, de bizakodva mentünk bele a délutánba. Mikor először földet értünk, nem akartunk hinni a szemünknek; szinte minden egyes épületben SR-el / DMR-el találkoztunk aminél jobbat kívánni sem lehet a kompetitív játékra. Erősen kezdtünk és már az első meccsen egy 13 killes győzelemmel bebiztosítottuk magunkat a második körre. A második körben 7. helyen végeztünk de a killek miatt pontokban az 5. helyet szereztük. Második meccsen a harmadik helyet sikerült behúznunk 6 killel. Top4 ment csak tovább ebből a körből, ami éppen meglett, két killpont különbséggel. Harmadik kört sikerült szintén erősen kezdeni egy győzelemmel és 10 killel, második meccsen kicsit leengedtünk és borzasztó pozíciónálásnak köszönhetően csak 12. hely és 3 kill lett a vége ami után már úgy hittük nincs esélyünk a győzelemre. Harmadik meccsen félve láttuk meg amit sokan mások is, Erangel, military kör. Eszméletlen loot beállítások miatt nagyon hamar összeszedtük magunkat és szinte elsőként mentünk át Sosnovka szigetére, ahol a második szűkülésnél bevetődtünk a totál center compundba,ami kifizetődött mert egészen a legutolsó körig abban tartózkodhattunk az RNG isteneinek köszönhetően, de nem volt nyugtunk, minden oldalról minket ostromoltak és egy-egy harcban sajnos emiatt embereket is vesztettünk. Az utolsó körnél egyedül maradtam a Grim Ravens és a Deranged EU egy-egy játékosa ellen, akik akkor még a versenyt is vezették. Szerencsére a játékosuk elhibázott engem néhány lövedékkel amelyet gyors letudtam reagálni és befejezni, ami után pár másodperccel unknownmemory gránátjába haltam bele. Mint az később kiderül, ez az egy gyilkosság jelentette a teljes este győzelmét, amelyet mi temettünk már a második hely láttán. Büszke vagyok a srácokra, hisz olyan ellenfelek ellen sikerült győzedelmeskednünk mint a MoonWolf, Wizards, x6tence és a Grim Ravens." - BBSz_
A RIFT Esports jelenlegi felállása:
Még egyszer gratulálunk az összes magyar résztvevőnek, –szépen képviselték hazánkat Európa profijai ellen!

Kövess Minket!