Ki gondolta volna? A világ két legjobbja felült az eClub World Cup trónjára!

Ki gondolta volna? A világ két legjobbja felült az eClub World Cup trónjára!

Volt néhány nehéz pillanatuk Londonban, de összességében esélyt sem hagytak az ellenfeleiknek. 

Minő meglepetés történt a FIFA eClub World Cup vasárnapi, Londonban tartott fináléján. Nicolas "nicolas99FC" Villalba és Donovan "Tekkz" Hunt legyőzte a Dijon FCO csapatát és aranyérmet szereztek a versenyen, továbbá 40 ezer dollárral duzzadt pénztárcájuk. Ennek a rendezvénynek a selejtezőjén indultak magyar együttesek is korábban, de az FTC és az MTK is kiesett már az első körben.

Mindketten gazdagodtak még 1500 Global Series ponttal, és ne felejtsük, a Major rendezvényen gyűjthető pontokkal magára az eWorld Cup döntőjére lehet bekerülni.

A duó egyébként a torna abszolút favoritja volt. Nem csak azért mert 2018-ban döntős volt nicolas99FC, valamint Tekkz ebben a szezonban már kétszeres Champions Cup győztes, hanem mert jelenleg ők a Global Series ranglista első helyezettjei PS4-en és Xbox One-on is. Bár a negyed- és az elődöntő is kemény volt számukra, mindketten veszítettek meccseket, így csak a harmadik találkozó döntőt az Imperial, majd a Futbolist ellen.

Aztán a finálé már könnyedén ment a Dijonnal szemben és sima két mérkőzéses diadalt arattak.

"Nem nyertem egy ideje, mert mindig kikaptam az elődöntőben. Mindenki azt gondolta, hogy a patch után el fogok tűnni, de mégis itt vagyok és győztem." - mondta Tekkz a FIFA.com-nak.

A Dijon a Manchester City és FaZe Clan búcsúztatásával jutott a döntőig, a második hely pedig 20 ezer dollárt jelentett számukra.

"Mi voltunk a fekete lovak és minden tőlünk telhetőt megtettünk a fináléban, és nagyon nehéz dolgunk volt. Összességében mégis bolgodok vagyunk és büszkék arra, amit elértünk." - összegezte az élményét az ezüstérmes Aurelien "Moolzn" Charon, aki a Team Vitality-től jött kölcsönbe a csapathoz.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!