Hirdetés

Kivel játsszak? A 9.3-as frissítés 5 legnagyobb nyertese!

Aioween | 19/02/11 12:00
Cikk mentése

League of Legends - Múlt hét közepén megkaptuk a 9.3-as frissítést, ami megint sok karaktert kavart fel pozitív, vagy negatív értelemben. Nézzük azokat, akik jól jártak!

Hirdetés

A legújabb frissítés lassan már egy hete éles, így épp itt az ideje megnézni, hogy ezúttal kiknek is érdemes adni egy-egy lehetőséget a számok alapján. A 9.3 sok kérdésre adott választ, –többek közt Akali, vagy épp Aatrox, esetleg Irelia esetében–, nem is ők fognak szerepelni a nyertesek között, tekintve, hogy mindegyikük nerfet kapott. Öt olyan karakter került a mostani listánkra, akikkel nem feltétlenül találkoztunk eddig minden mérkőzésen, de ez könnyen változhat a továbbiakban. 

Volibear nemrég kapott erősítést, elsősorban az E-jére, ami most már %-os sebzést okoz az épp csúszás közben lévő hősökre. Mondani sem kell, hogy ez Q-jával, ami maga mögé dobja az ellenfelet, elég jól kombózható. Arról továbbra sem beszélhetünk, hogy kifejezetten meta hős lenne, de határozottan jót tett neki ez az apróbb változás, ami már a 9.2-ben is megmutatkozott. Választási és a győzelmi aránya is rengeteget javult az utóbbi időben. Ezzel összesen 13 helyet ugrott előre a toposok között.


Nidalee sem járt rosszul ezúttal, –annak ellenére, hogy közvetlen buffokat, vagy nerfeket nem kapott. Közvetetten viszont talán jobban járt, mint sok másik dzsungeles. Nemrég nerfelték a jungle XP-t, ami érzékenyen érintett sok leginkább farmolásra koncentráló dzsungelest, akikről általánosságban elmondható, hogy kevésbé megbízhatók a gankjeik, –kivételek persze vannak. Nidalee szerencsére mindkettőben jeleskedik. Ezen kívül Camille is kapott egy jungle nerfet, így Nidalee is előkelőbb helyre kerülhetett. Összesen 14 helyet ugrott a dzsungelben előre.


A másik győztesünk pedig nem más, mint Poppy. Ő is azon hősök közé tartozik, aki közvetlen erősítést nem kapott az utóbbi két frissítésben, közvetettet viszont igen. Egyrészt több topon is játszott bruiser gyengült, mint Aatrox, Irelia és Urgot, ezen kívül Akali is, illetve a tankok közül Sion. A Sunfire Cape olcsóbbá válása is sokat segített neki, hamarabb tud hatékonyabban ösvényeket tolni, ami kiegészülve a Q-jával, elég jó push lehetőség. Poppy szintén 14 helyet ugrott előre összességében.


A második helyre ezúttal Shyvana került. Dzsungelesként kell rá gondolni elsősorban. Bár ő is az inkább farmoló dzsungelesek közé sorolható, a kapott %-os sebzésnövekedés jót tett neki, így csapatharcokban vagy gankeknél is jobban tud érvényesülni, igaz CC-ben továbbra sem a legerősebb. Emellett a passzív buff is sokat számít, hogy 10%-kal több bónusz sebzést okoz sárkányokra, –különös tekintettel arra, hogy azokat is néhol erősítették, illetve gyakoribbá tették, mivel már 5 percenként jelennek meg a pályán. A sok elemi sárkány pedig a legtöbb esetben elég nagy előnyt adhat csapatunknak. Emiatt összesen 18 helyet lépet feljebb.


Az első helyet –nem meglepő módon– Yorick birtokolja. Az őt ért változások már régóta kijártak neki. A kis zombik és az ulti erősítése, valamint új működése megtette hatását, amivel egy igazi splitpush szörnnyé változott. Ehhez koordináció kell, így leginkább szervezettebb meccseken tud igazán kiteljesedni, de cserékbe is könnyebb bocsátkozhat ultival, –főleg a játék közepétől kezdve. Mivel ott sem kell lennie már az adott ösvényen, –tekintve hogy teremtményei távollétében is teljes sebzést okoznak–, így mondhatni egyszerre két helyen is nyomást tud gyakorolni. Nem véletlen, hogy összesen 21 helyet ugrott feljebb a felső ösvényen.

Te kivel értél el nagy sikereket mostanában?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
A hozzászólás nincs engedélyezve
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?