Hirdetés

Azonnali hotfixszel javítják a 0 farmos top metát!

Aioween | 19/02/12 10:30
Cikk mentése

League of Legends - A Gold funnel óta nem láttunk ekkora bakit játéktervezésben a Riottól, nem véletlenül fakadt ki a közösség.

Hirdetés

Egy új taktika ütötte fel a fejét, természetesen ezúttal is Koreában, de már átterjedt a profikhoz is, Huninak köszönhetően. A gold funnelnek sem örültek sokan tavaly, de ezúttal talán egy még undorítóbb dolgot sikerült felfedezni. Röviden tömören, topon pár karakterrel Kleptomancy-t és Spelthief's Edge-t hoznak, szinte egyáltalán nem farmolnak eleinte, csak az ellenséges hőst püfölik és 0 farmmal is több aranyat szednek össze, mintha a minionokat vadásznák. Ha lemaradtál róla, hogy pontosan hogyan is működik ez, alább pótolhatod!

Ahogy az a fentebbi cikkből is kiderül, nem csak az átlag játékosok tartották felháborítónak, hogy ilyen egyáltalán létezik. Egyöntetűen értettek egyet profi játékosok, edzők, kommentátorok és streamerek is, mivel igencsak unalmassá és eseménytelenné teszi a játékot egyik oldalról.

Nem kellett sokat várni a Riot válaszára, ők is belátták, hogy ez így nagyon nincs rendben. A dolgot pedig annyira súlyosnak ítélték, hogy nem is várnak vele a 9.4-es frissítésig, helyette egy azonnal hotfix-szel hozzák rendbe a dolgot. A vicc az egészben, hogy Huni egyébként meg sem nyerte az ösvényét, a shutdown gyilkosság nem jött össze, de ettől függetlenül is mindenki azonnal meglátta benne a lehetőséget. Elég csak folyamatosan poke-olni az ellenfelet, kihasználni a Spellthief's Edge-ből és Kleptomancy-ból származó aranyat és ha még ölünk is mellé egy jó shutdown arany mennyiséggel, akkor nagyon gazdagok leszünk.

213

Alig egy nappal a kifakadás után a Riot megérkezett a megoldással. A Spellthief's Edge passzívja csak akkor érvényesül, ha egy másik hős van a közelben (maximum 1500 egységre). Ha ennek hiányában ütjük meg az ellenfelet, a töltést ugyanúgy elhasználjuk, viszont aranyat nem kapunk érte. Ugyanez igaz az Ancient Coinra, ha nincs senki a közelünkben, akkor aranytallérok sem esnek a földre.

A tweet alatt valaki még meme-elt is egyet, amit szerencsére iróniának szánt, de azért van benne némi igazság néha.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
A hozzászólás nincs engedélyezve
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?