5 in-game dolog, amit nem szeretnénk látni a 9.4-ben!

5 in-game dolog, amit nem szeretnénk látni a 9.4-ben!

League of Legends - Van pár igen kritikus pontja jelenleg a játéknak, amivel nem ártana foglalkozni és vannak olyanok is, amiket egyáltalán nem akarunk.

Jövő héten már érkezik a legújabb frissítés, ami a 9.4-es lesz. Elég sok dologra panaszkodnak jelenleg a játékosok, elég ha csak a rengeteg nerfre gondolunk, vagy a már megoldott a top lane 0 farmos metára, esetleg a farmolásból származó vérdíjakra. Megnéztünk 5 dolgot, amit nem szeretnénk látni, vagy megtartani a 9.4-ben.

Unalmas és erőltetett nerfek


Nem kell messzire menni, hogy több ilyet is felfedezhessünk, az utóbbi időben kijárt pár darab. Mivel a játék folyamatos változáson megy át, így a nerfek, buffok kiadása mondhatni normálisnak számít már ennyi év után. Csak, hogy ezek valahogy mindig kibillentik a játékot, egyszer túl erős egy karakter, aztán hirtelen túl gyenge. Ilyen cipőben jár jelenleg Akali és Aatrox is. Az alapvető problémát talán az jelenti, hogy legtöbbször "lusta" nerfeket, vagy buffokat látunk, ahol leginkább a számokkal játszanak, vagy egyszerűen nettóban elvesznek dolgokat a karakterektől. Ennek hatására vált játszhatatlanná enyhe túlzással a két említett karakter. Túl nagyokat lép a Riot, inkább gyakoribb, de kisebb lépéseket szeretnénk látni, kreatívabb formában.

További dzsungeles változások


Talán kijelenthetjük, hogy a legutóbbi táborokat ért XP nerf bőven elég volt egy időre a dzsungelesek számára. Még ezt is meg kell tanulni, kitapasztalni, megint a megfelelő útvonalakat, gank lehetőségeket keresni. A teljes körű dzsungel nerfekkel megint a metához szerettek volna finomabban hozzányúlni, de ez nem feltétlenül sikerült, ugyanis minden mindenre hatással van. Ez azért szomorú, mert a dzsungel meta nagyobb részével nem volt gond, de ahelyett, hogy ezeket specifikusan oldották volna meg, inkább egy nagy nerfkalapáccsal az egész erdőre lecsaptak, úgy ahogy van. Mivel elég egyértelműen nem oldott meg minden problémát a mostani változtatás, szinte biztos, hogy még idén ismét át fogják dolgozni az egészet, kezdjetkük elölről a tanulást.

Még több esemény token


Eleinte izgalmas volt, hogy különféle eseményeken különböző jutalmakért küzdöttünk, mert időszakos és izgalmas volt. Mostanra egyik jön a másik után és míg papíron ez jó, mert "ingyen dolgokat" kaphatunk, feltéve, ha megvesszük a belépőt (anélkül jóval kevesebbet), őszintén szólva kezd már unalmassá válni. Egy újabb módja annak, hogy a zsebünkbe nyúljunk előre nem látott tartalmakért, az eseményspecifikus jutalmak pedig messze nem elég egyediek. Így is rengeteg játékon belüli valuta található, amit limitáltan használhatunk ki (kék esszencia, narancs esszencia, presztízs pontok, Riot Pontok, drágakövek stb.), nem biztos, hogy pont egy újabb valutafajta hiányzik nagyjából havonta, mint most a Lunar event tokenjei.

Minionfarmolásért járó fejpénz


Lassan már nem is látjuk, hogy mi is lett volna az eredeti célja ezzel a Riotnak, mert leginkább csak a gondokat észleljük körülötte. Valamennyire változtatták őket a 9.3-ban, most már nem kapjuk meg, ha hátrányban vagyunk. Viszont a topos 0 farmos taktika is ebből származik, egy szóval, nagyon kevés pozitívumot nem hoz a játékba. Értjük, hogy a 0 killes, egyébként előnyben lévő játékos lekapcsolásáért akar jutalmazni a játék, hogy könnyebb legyen visszatérni, de ahhoz, hogy ez a rendszer tényleg működőképes legyen, még nagyon sokat kellene finomítani rajta, így inkább árt, mint segít.

Változatlan pozíciós rangok


Ez kevésbé érint minket közvetlenül, de könnyen lehet, hogy hamarosan itt is bevezetik, remélhetőleg nem abban a formában, amiben Amerikában és Koreában található jelenleg. Az alapötlettel itt sincsen probléma, a Riot úgy szeretett volna pozíciók közötti rugalmasságot biztosítani, hogy azt ne minden esetben az LP-nk bánja. Sajnos azonban még mindig sok a visszaélés vele, illetve a pontok számlálása sem tökéletes sok esetben. Emellett még mindig inkább érezzük kicsit túlzott grindnak a dolgot, semmint egy hasznos funkciónak, ezen és még sok más apróságon kellene javítani, hogy ez ténylegesen egy jó funkció legyen. Mivel kimondottan csak teszt jelleggel fut még a dolog, most kellene akár bátrabban belenyúlni, mielőtt mindenhol elérhetővé válna.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!