A minionokért járó vérdíj egyre nagyobb problémát okoz a játékban!

A minionokért járó vérdíj egyre nagyobb problémát okoz a játékban!

League of Legends - Hivatalosan is problémává vált a minionokért járó arany mennyiségének befolyása!

A League of Legends fejlesztői sok dolgot szerettek volna elérni az új szezon alatt. Éppen ezért vezettek be már az előszezonban kisebb-nagyobb változtatásokat. Megpróbálták felgyorsítani a meccsek első részét, azonban nem akartak átesni a ló másik oldalára sem és mindenhol öt perces meccseket generálni. Éppen ezért tartották jó ötletnek azt, hogy átdolgozzák a játékbeli aranyszerzési lehetőségeket, tehát a minionok és más szörnyek illetve a gyilkosságok árát. Ezekből a változtatásokból egy jó adag már tényleg szükséges volt, azonban a fejlesztők végül olyan dolgokba is belenyúltak, amikbe talán nem kellett volna. 213

Az a fránya vérdíj

Nem mondhatjuk azt, hogy ez a kezdeményezés 2019-ben jelent meg. A fejlesztők már az előző szezon során elkezdték szépen lassan átalakítani a játékbeli jutalmi rendszert, de a 8.23-as frissítés volt talán a legmeghatározóbb ebben a témában. Mára már a játékosok, akik több aranyt szereznek be a minionoktól, szörnyektől többet érnek ellenfeleik számára. Ez azt jelenti, hogy egy játékos rendelkezhet akár teljesen nullás statisztikával a játék alatt, ha jól farmol, akkor valószínűleg többet fog érni, azaz vérdíj lesz a fején. Ez azért felháborító, mert vannak a játékban olyan karakterek, akik alapból jól tudnak farmolni, képességeiknek, alaptámadásaiknak köszönhetően. Azonban az évek során minden karaktert megpróbáltak úgy alakítani, hogy könnyebben menjen neki a minion-mészárlás. Éppen ezért amikor vérdíjat tűznek ki a fejedre, mert sikeresen tudod az utolsó csapásokat rámérni a minionokra, elég elszomorító dolog. Sokak szerint semmi értelme csak azért büntetni a játékosokat, mert mondjuk a 4-5 év alatt megtanultak farmolni. De miért is fogják ezt fel a legtöbben büntetésként? Gondoljatok csak bele egy középső ösvényes párharcba. Valószínűleg, ha az ellenfél jungler-e látja, hogy többet érsz (a vérdíj miatt), mint csapattársaid, szívesebben segít ellenfelednek megölni téged. Ha pedig meghalsz több aranyat "adsz" a téged kivégző játékosnak, amivel akár tárgyelőnyhöz is juttathatod!

Ha az LCS-ben szerepel, akkor csak jó lehet?

Na és hogyan néz ki ez az elő szervereken? Pár napja írtunk nektek egy cikket a legújabb őrületről, ami bizony ezt a vérdíjrendszert használja ki! Az LCS-n a 100 Thieves és Clutch Gaming összecsapásában az utóbbi csapat egy Zilean felső ösvénnyel készült. A meccs során a felső ösvényes varázsló folyamatosan misselte a minionok last hit-jét, azaz egyáltalán nem farmolt (de mondhatjuk azt is, hogy sokkal kevesebbet, mint kellett volna), ami végül azt eredményezte, hogy ellenfele, Kim “Ssumday” Chan-ho fején egy hatalmas vérdíj landolt a kialakult különbségek miatt. Magyarul egy két lábon járó bankká vált a 100 Thieves csapatának felső ösvényes játékosa! Nem is csoda, hogy mindenki, többek között Zilean is folyamatosan őt fókuszálta onnantól kezdve, hogy megkapta ezt a bizonyos vérdíjat! De még mielőtt elkezdenénk szidni a teljes rendszert szeretnénk felhívni a figyelmetek arra, hogy a nap végén mindig kiderül, hogy a díjszabás csak egy nagyobb probléma része, méghozzá azé, hogy a játék mostanság túl gyors. A február 4-i adatok szerint a mostani profi összecsapások 1 perccel kevesebb időt vesznek igénybe, mint tavaly nyáron, ez pedig hatalmas váltás ilyen rövid idő alatt. 

Nagyon rossz üzenetet küld ez az egész a játékosok felé. Ha jó vagy abban, ami egyébként elvárás lenne, akkor nagyobb rizikóval kell játszanod. Nem véletlenül alakult ki a 0 farmos top lane meta is, amit azóta javítottak. Most már csak a farmolás körül kialakult gondokat kéne megoldani, ennek egy része az volt, hogy ha hátrányban vagyunk és farmolunk, legalább nem kapunk vérdíjat. Míg az alapkoncepció valahol érthető, hogy ha valaki csak farmol, akkor az is érjen valamit, főleg, ha tank és nem gyilkos, de ez így ebben a formában jelenleg többet árt, mint segít.

Te mit gondolsz? Mi lenne a megfelelő megoldás?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!