Vi összes buffját visszavonták a PBE-n

Vi összes buffját visszavonták a PBE-n

League of Legends - Tovább fontolgatja a Riot még a Vi-t érintő változásokat, egyelőre nem szeretnék kiadni.

Nem mindig tudjuk követni a Riot döntéseit, legalábbis ezúttal biztosan nem. Hetek óta tudni, hogy Vi kapni fog valamilyen buffokat, esetleg kisebb átalakítást a képességeire. Nem ez az egyetlen újdonság, nézzük a többieket.


Trundle-ről eddig csak azt lehetett tudni, hogy valami történni fog vele, de eddig nem került be semmi újdonság a PBE-re vele kapcsolatban. Ez tegnap megváltozott, igaz csak a W-jét módosították, de ez elég fontos lehet. A W (Frozen Domain) manaköltéségét 60-ról 40-re csökkentették, ez az early game-ben a dzsungelben sokat számíthat, főleg hogy Trundle Hunter's Machete-vel kezd rendszerint, ami nem ad bónusz manaregenerációt.

A másik fontos dolog, hogy fel tudja venni a versenyt a többiekkel, a kapott támadási sebességet is növelik 20/35/50/65/80%-ról20/40/60/80/100%-ra. Ez nyilván a későbbi szakaszokban lehet fontos és erőteljes. Gondoljunk csak bele abba, hogy a Q fix ideig ad bónusz AD-t és nem mindegy, hogy abba a fix időben hány alaptámadásunk megy ki!

Az a fránya Urgot még mindig szinte egyeduralkodó a felső ösvényen. Összesítve a profi versenyeken a 9.szezonban 99%-os jelenléte van, azaz majdnem minden egyes meccsen vagy választják, vagy tiltják. Ezt fognák vissza kissé azáltal, hogy a Q-t (Corrosive Charge) kevesebbet spammeljük, ennek érdekében a manaköltségét 60-ról 80-ra növelik.

Ugyanígy a W-t (Purge) is nerfelik, egyrészt ez is drágább lesz, minden szinten 65 mana, amit eddig a képesség ötös szintjén kellett rááldozni. Gyengül emellett a pajzs mértéke is, minden szinten 30-cal csökken, így 30/60/90/120/150-nel számolhatunk, illetve a bónusz életerőből származó %-os pajzs mértéke is 30-ról 15-re csökken. Egy szóval, jóval gyengébb lesz a pajzsunk, mint eddig, nem mehetünk be csak gondolkodás nélkül bármilyen csatába. 

Vi számára olyan sok jót ígértek. Hasznosabb passzív pajzsot, amit a W ütéseivel gyakrabban szedhetünk elő, megbízhatóbb sebzést és gyorsabb haladást a dzsungelben, valamint egyerőteljesebb ultit, ami tényleg utat csinál a célponthoz. A legutóbbi PBE frissítésben azonban a Riot mindent visszavont vele kapcsolatban egyelőre. Reméljük, hogy visszatérnek még erre a témára hamarosan, mert sok potenciált láttunk benne.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!