Magma Chamber: a pálya, amit mindenki várt, de sosem készült el

Magma Chamber: a pálya, amit mindenki várt, de sosem készült el

League of Legends - Ismerősen cseng a Magma Chamber név? Ha nem akkor most bemutatjuk nektek, a LoL egyik legnagyobb eltörölt újítását!

Nem egyszer fordult már elő a League of Legends történetében, hogy elkezdtek dolgozni egy terven, majd azt végül teljesen elvetették. Ennek az áldozatául esett a Magma Chamber map is, aminek neve sokatoknak ismerős lehet. A mapet eredetileg a fejlesztők 5v5-re tervezték, azonban ezt az ötletet elvetették. Később megpróbáltál átalaktani 1v1-es illetve 2v2-es játékmódra, viszont ezek az elképzelések is a süllyesztőben végezték. Azonban a többi elvetett tervvel ellentétben ezt a kíváncsi játékosok láthatták egyszer élőben is, méghozzá a 2013-as Shanghai All-Stars-on!

Mégis mi volt a mód problémája?

Akkor menjünk szépen időrendi sorrendben, ugyanis a pályát először 5v5-re tervezték. Itt az első bibi, ami eszünkbe juthat a móddal kapcsolatban; a tervek szerint sokkal nagyobb hangsúlyt fektetett volna az egyéni tudásra és játékmódra, mintsem a csapatmunkára. Azok a karakterek, akik mondjuk csapatban voltak erősek, a közös harcokban remekeltek, sokkal gyengébben szerepeltek volna az egyedüli játékstílusban. Az ösvények borzasztó hosszúak voltak, aminek következtében kevesebb taktikai harc alakul ki, így a gankek egycsapásra érdektelenné vállnak. Ez az irány pedig közel sem hasonlított arra, amit a Riot Games be szeretett volna nekünk mutatni.

A 2013-as első és egyben utolsó bemutatóra éppen ezért változtattak a dolgokon. A játékosok 2v2-ben, illetve 1v1-ben küzdhettek meg egymással és három különböző dologgal nyerhették meg a meccset. Az első az volt, hogy megszerzik a first blood-ot, a második, hogy beverik a tornyot, a harmadik pedig, hogy elérik a 100 farmot. Ekkor újra sok játékos figyelmét felkeltette ez a pálya, azonban a fejlesztők mégsem érezték elég erősnek a publikálásra, –azóta pedig eltelt 6 év és az egész koncepció sajnos a feledés homályába merült. 

Ti örülnétek, ha mégis lenne egy ilyen mód a játéban?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.