Kizárólag lányokat versenyeztet egy orosz League of Legends csapat!

Kizárólag lányokat versenyeztet egy orosz League of Legends csapat!

League of Legends - Nem csak szépek, de jól is játszanak? Jövő héten kiderül, hogy mit is tud az első orosz női csapat!

Valószínűleg nem mindenki hallott már a League of Legends Continental ligájáról, azaz arról az orosz szövetségről, amelyet a Riot Games akkor hozott létre, amikor a regionális CIS Continental ligát megszüntették (az egész rendszert úgy kell elképzelni, mint az LCS-t és a LEC-et). Anno például Mumus100 is itt játszott a Team Empire színeiben. Most viszont úgy tűnik, hogy a szervezetet és a versenysorozatot is többen fogják megismerni, ugyanis Oroszországban elsőként egy csak nőkből álló csapat is helyet kapott az LCL-ben. Tudjuk, hogy ha azokat az országokat nézzük, ahol népszerű a játék, nem lehet egyedinek nevezni a kezdeményezést, ugyanis volt már példa női csapatok létrehozására, azonban bizton mondhatjuk, hogy Európában a listavezetők között foglalhatja el helyét a Vaevictis eSports.

Az összeállítás további érdekességei közé tartozik még az is, hogy olyan leányzók szerepelnek benne, akik eddig még nem próbáltak szerencsét a profi szcénában! A csapatban a jungler Aida "Merao" Kazaryan az OP.GG statisztikái szerint Diamond 3-as, a középső ösvényesük Elena "VioletFairy" Koval és a támogató játékosuk Nataliya "Ankote" Zayko pedig Diamond 4-esek. A másik két játékosokról egyelőre nincsen további információnk! A hölgyek pedig nemsokára bizonyíthatják is tudásukat, ugyanis egy héten belül a Gambit Esports és a Dragon Army ellen kell majd teljesíteniük!

Eddig a női e-sportok általában szeparáltan zajlottak, kizárólag női mezőnyben, –legutóbb például a Zowie csinált egy meghívásos rendszerű PUBG versenyt Kínában, ahol Rchl képviselt minket. Ezúttal viszont erről szó sincs: a többi férfiakból álló csapatok között próbálnak szerencsét majd a hölgyek.

Ti mit gondoltok, sikeres lesz a lánycsapat?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!