ROG Rapture GT-AC2900: gamer routert dob piacra az ASUS

ROG Rapture GT-AC2900: gamer routert dob piacra az ASUS

Kifejezetten játékosoknak készült az ASUS új routere, amivel az NVIDIA GeForce NOW szolgáltatást is még jobban kihasználhatjuk!

Az ASUS ROG szériájában ezúttal egy routert mutattak be. A ROG Rapture GT-AC2900 modell kifejezetten játékosoknak készült, amiről már a dizájn is árulkodik.

Az RGB LED-ekkel felszerelt eszközt, az ASUS Aura Sync alkalmazással szabadon testre szabhatjuk, hogy az általunk kiválasztott színekben pompázzon. De mit takar a belső, amit betakartak ezzel a nagyon vagány burkolattal?

A router két Wi-Fi sávot is kínál, az egyiket a szokásos 2,4 GHz-es, 750 Mbps-os sávszélességre kalibrálták, a másik azonban képes az 5 GHz-es, 2167 Mbps-os munkára is. Vezetékes hálózathoz találunk négy LAN portot és egy WAN, amin Gigabites sávszélességgel netezhetünk. A hátsó részen találunk egy USB 2.0 és egy USB 3.0 csatlakozót, amin keresztül nyomtatót, vagy más eszközt is összeköthetünk a routerrel.

A legnagyobb újítása a routernek, hogy az NVIDIA GeForce NOW szolgáltatással is tökéletesen kompatibilis, ugyanis gyárilag optimalizálták erre a feladatra. A GeForce NOW egy felhőalapú megoldás arra, hogy a játékokat élvezhessük akkor is, ha a PC-nk hardveresen még nem elegendő a legújabb játékok futtatására. A hardverigényes folyamatokat egy szerverparkban, bivalyerős gépek végzik, a mi gépünknek csak a kapott kép megjelenítésén és a játékon belüli irányítással kell foglalkoznia. Ez a router, ezeket a GeForce NOW adatcsomagokat preferálja, a többi hálózaton száguldó csomaggal szemben, így még élvezhetőbbek és stabilabbak lesznek a GeForce NOW-on keresztül futtatott programok.

Egyelőre az árról még semmit sem tudni, de várhatóan a 100000 forint feletti kategóriába esik majd a ROG Rapture GT-AC2900. Az ASUS 2019 tavaszára ígérte a hivatalos megjelenést, szóval nem kell sokat várni már a kicsikére.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!