Miként lesz valaki 16 évesen a világ legjobbja? Tekkz sztorija, és ami mögötte van!

Miként lesz valaki 16 évesen a világ legjobbja? Tekkz sztorija, és ami mögötte van!

A fiatal játékos derült égből villámcsapásként kavarta fel az állóvizet a profi mezőnyben, miután 16 évesen megnyerte élete első versenyét, egy évvel később pedig a világranglista első helyére is felült.

Nagyjából egy esztendővel ezelőtt egy 16 éves ifjú, név szerint Donovan Hunt nagyon rövid idő alatt nevet szerzett magának a FIFA élmezőnyében. Barcelonában, élete első élő rendezvényén a legjobbak legyőzésével nyerte meg a FUT Champions Cup-ot.

A legtöbben valószínűleg inkább Tekkz-ként ismerhetitek, aki azóta már az F2 professzionális szervezet topjátékosává vált, és emellett a FIFA19 Global Series világranglistájának első helyére is fellépett. Profiként már az első évében a FIFA e-sport egyik arca lett és nem meglepő módon eddig dominál a szezonban. Az EA Sports minden eddiginél több versenyt rendez a FIFA19-ben, Tekkz pedig egyetlen egyet sem hagyott még ki.

Úgy fogalmazok inkább, hogy ahol elindult minden esetben elérte legalább a konzol elődöntőjét, három esetben viszont a trófeát és a pénznyereményt is ő hódította el. A novemberi FUT Champions Cup és a PGL FIFA Cup mellett a FIFA eClub World Cup bajnoki címe is hozzá került, de  ezüst érmet is szerzett már 


Tekkz 25 millió coint érő kezdője

A fiatalembernek már most annyi pontot sikerült szereznie a Global Seriesben, hogy kvalifikálta magát az év legnagyobb eseményére, a FIFA eWorld Cup döntőjére, azonban Tekkz-nek esze ágában sincs leállnia.

"Az emberek mindig csodálkoznak, hogy honnan van ennyi motivációm, de mindig azt mondom, hogy én imádok versenyekre járni és győzni. A trófeák felemelése, az ováció és a hírnevem öregbítése, ez az ami egyszerűen fantasztikus érzés."

A sok diadal mellett mégis akad egy torna, mely mindennél fontosabb Tekkz számára. Ez az ePremier League, mely januárban indult útjára. Minden PL klub saját selejtezőt indít, majd a legjobb 32 (konzolonként 16-16) játékos az adott együttes stadionjában mérkőzhet meg egymással, hogy kiderüljön, melyik két e-sportolót választják ki a döntőre. Tekkz világ életében Liverpool szurkoló volt és az álma válhatna valóra, ha őket képviselhetné a márciusi fináléban.

Tekkz

Az F2 képviselete remek előnyökkel jár, amelyek közül az egyik az, hogy Tekkz bármelyik forgatás során jelen lehet és figyelemmel kísérheti a futball-freestyler YouTubereket. Ennek következtében találkozhatott gyermekkori hősével, Steven Gerrarddal.

Ha valaha láttad Tekkz FIFA-zni, akkor valószínűleg feltűnt,hogy rendkívüli teljesítményre képes nagy nyomás alatt, és ez igaz a való életére is, mivel az egyik videó alkalmával halál nyugodtan perdített egy büntetőt a felső sarokba a Liverpool legenda árgus tekintete előtt. (FIFA játékosok büntetőpárbajra hívták ki egymást - a szerk.)

Gerrard egyébként megtalálható a FIFA 19 Ultimate Teamben, de a játékosok zöme inkább Ruud Gullit-ot vagy Patrick Vieira-t részesíti előnyben. Szinte kivétel nélkül őket választják, kivéve Tekkz-et, aki Gerrardot szuper csereként használja:

"Amikor sokkal nyerek vagy veszítek, egyszerűen csak becserélem és csodát tesz. A játékban amolyan extra motiváció gyanánt használom. Tényleg támogat, hiszen a mellette lévő játékosaim is jobban játszanak miatta. Ezért van ő a csapatomban."

Az egy dolog, hogy kiválóan teljesít terhelés alatt, de Tekkz arról is jól ismert, hogy számos Skill move-ot használ, míg a legtöbb professzionális FIFA-játékos inkább a biztonságosabb játékstílust preferálja. Úgy véli, hogy ez a high-risk-high-reward (nagy kockázat - nagy jutalom) stílus az, ami igazán veszélyessé teszi őt a virtuális futballpályán.

"Emlékszem még a szezon első tornájára, ez volt a FUT Champions Cup Bukarestben. Eljutottam az Xbox konzol döntőjébe, ahol az Ajax játékosa, Dani Hagebeuk ellen tolhattam. Épp egy Skill move közben voltam, amikor elrontottam a lövésem, mert annyit cselezgettem, de időközben ő bepánikolt és rácsúszott a támadómra, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. Minden esetben mikor ezeket a Skill move-okat alkalmazom, az ellenfelem félni kezd, emiatt nehezebben koncentrál, így a támadásaim elég kiszámíthatatlanok."


*Itt egy második hely is fel van tüntetve, valamint az eClub World Cup még hiányzik

Tekkz egy év alatt is elképesztő sokat fejlődött és még mindig csak a 17. életévében jár, és hol van még a vége, szenzációs karrier áll előtt. Őt is megdöbbentette kicsit ez a hirtelen jött siker, de emellett tudja azt is, hogy a kemény munka mindig kifizetődik.

"Barcelona előtt én igazából egy átlagos, normális srác voltam, suliba jártam és minden reggel korán keltem, utáltam ezt. Aztán kijutottam Barcelonába, kihagytam az iskolát és inkább elmentem erre a versenyre, szinte hihetetlen volt az egész. A többi pedig már történelem. 

Az rendben van, hogy tavaly megnyertem az első rendezvényemet, de az év vége felé visszaesett a teljesítményem. Az utolsó néhány eseményen veszítettem, elég szerencsétlen voltam, ráadásul az egyeneses kieséses szakaszban már nem volt második esélyem, ezért még többet gyakoroltam.

Az idei esztendő egyik nagy pozitívuma, hogy sokkal több versenyt rendeznek. Most már jóval nagyobb tapasztalattal rendelkezem, és tudom, hogyan kell kezelni a különböző helyzeteket. Ha kell elvonulok magamnak, és már nem esem pánikba annyira. Mostanában, amikor egyre nagyobb nyomás nehezedik a vállaimra, miközben játszom, egyre jobban élvezem, és azt veszem észre, hogy jobban is játszom. Azt is imádom, amikor teljesítéskényszer alatt kell játszanom, ekkor szinte hősnek érzem magam.

Azt nem mondanám, hogy bárkivel is rivalizálnék a profi mezőnyből. Amikor MSdossaryval kerültem szembe a Gfinity-n, igazából jobb volt és kicsit szerencsétlen is voltam, elfogadtam a vereséget. Az emberek sokszor nem veszik észre, hogy mindig a legjobbakat kell legyőzniük, ha ki akarnak jutni és meg szeretnének nyerni egy versenyt, de arra kell törekedni, hogy mindig a legjobbak ellen tudjunk játszani, ekkor fejlődünk a legtöbbet."

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!