Az alapszakasz fele után kik lehetnek esélyesek a playoffra, vagy akár a végső győzelemre?

Az alapszakasz fele után kik lehetnek esélyesek a playoffra, vagy akár a végső győzelemre?

League of Legends - Túl vagyunk a mérkőzések felén, vessünk egy pillantást a tabellára és hogy mi várható innentől!

Az MNEB K&H LoL bajnokság már túl van a felelőz vonalon, most ráadásul egy kisebb szünet is van, szóval itt a tökéletes alkalom, hogy összegezzük mi is történt eddig és mi várható mostantól! Az eddigi meccsek és az eredmények alapján már most meg lehet különböztetni három csoportot a mezőnyben! Nézzük őket tétetelesen felülről kezdve!

Az "érinthetetlenek"

Ebbe a kategóriába jelenleg két csapat sorolható! Ők nem más, mint a Team Horizon Reapers és a Team Plague.

A THR ötöse szó szerint kiérdemelte ezt a címet, eddig ugyanis senki nem tudott még rajtuk kifogni. Ha mindez nem lenne elég, a győzelmeik, a legutóbbit leszámítva az OP ellen nagyon is meggyőzőek voltak. Végig irányították a meccseket, hol midről, hol botról. Cuhi és Benzz, a csapat két carry-je egyelőre hatékonyan használja ki a többiek által létrehozott lehetőségeket.

A másik élmezőnybeli csapat pedig a Team Plague. A THR-hez hasonlóan ők is nagyon dominálják meccseiket, igaz a legutóbbi héten ők is kissé meginogtak. Egyetlen vereségüket pedig a THR-nek köszönhetik, azon kívül mindenki átgázoltak. Hacsak nem borul fel valami súlyosan az alapaszakasz második felében, az első két helyet valószínűleg továbbra is ez a két ötös fogja birtokolni.

A felemások

Itt is leginkább nagy múltú szervezetek szerepelnek, akiknek már többször is sikerült megmutatniuk jó oldalukat, de nem olyan stabilan, mint az előző két gárda. Az Afterglow, a RIFT és a WiLD egyenként elég hullámzó teljesítményt hozott eddig. Ez meg is mutatkozik az eddigi eredményeikben, az AGW 5-3-ban, a RIFT 4-3-ban, míg a WiLD 4-4-ben van jelenleg.

Az AGW esete leginkább a csapat átfogó formájától függ, itt nem feltétlenül az egyénileg kiemelkedő játékosok viszik a meccseket, sokkal inkább a koordinált közös erőfeszítés.

A RIFT már egy fokkal érdekesebb, Kubu érkezése óta kezdett el győzelmeket gyűjteni a csapat, de még így sem nevezhető konzisztensnek a dolog, kaptak már ki gyengébb csapattól is.

A legnagyobb kérdőjel azonban továbbra is a WiLD, akik az osztályozó kupagyőztes felállás ellenére sem úgy muzsikálnak, mint tavaly. Valami nagyon nem stimmel a csapaton belül és bár egyéni szinten sok helyen a legjobb játékosokkal rendelkeznek, mégsem tudják ezt egy egésszé kovácsolni sokszor.

Nehéz lenne megtippelni, hogy ki melyik helyet fogja pontosan megszerezni az alapszakasz végén, de valószínűleg ezekben a magasságokban végeznek majd. Ez alatt azt kell érteni, hogy egyikük sem fog a tabella aljára csúszni, de az élbolyba sem fognak felmászni, ahhoz valami nagyon nagyot kellene újítaniuk magukon. Az esély mindegyik csapatban megvan erre, talán a WiLD-nak a leginkább pusztán a korábbi eredményeik alapján, de nem tudni hol, mi zajlik éppen a háttérben.

A küszködők

Két olyan csapat található itt, akik az elejétől fogva nehézségekkel küszködnek, illetve egy, ami jól indult, de utána nagyon elfogyott a lendület valamiért.

A két küszködő a One Piece, illetve a CutlerSharkDragon Team. Mindketten egy-egy győzelemmel rendelkeznek, a CSDT csak az OP-t tudta megverni, míg az OP a meglepetés erejével gyűrte le a RIFT-et. A Mayhem az első héten nagyon összeszedettnek tűnt, igaz az akkor eléggé gyengélkedő RIFT-et sikerült legyűrni, azóta pedig ők sem gazdagodtak győzelemmel.

Egyik csapattól sem feltétlenül várjuk jelenleg, hogy bármelyik középmezőnybeli gárdát maga mögé utasítaná, itt sokkal inkább a sorrend lesz fajsúlyos a tabella alján. Mivel a rájátszásba összesen hat csapat mehet, ezért az utolsó továbbjutó hely jó eséllyel e három gárda között dől el. Jelenleg nagyon egy bogban vannak, így különösen fontos lesz akár egy-egy győzelem, reálisan nézve egymással szemben.

A legnagyobb lehetőséget talán a Mayhemben látjuk, akiknek több szoros meccsük is volt már, csak valahogy a győzelem nem jött össze, de az AGW ellen sem múlt sokon a dolog. A másik két csapat is mutat életjeleket, de egyelőre úgy tűnik, hogy ezek még kevesek a nagyobb gárdák ellen.

Az MNEB K&H LoL bajnokságának az állása pedig jelenleg a következő. A THR 3 pont levonásban részesült nemrég szabálysértésért, ezért csak 18 pontjuk van, így a mezőnyt jelen pillanatban a Team Plague vezeti 21 ponttal.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!