LoL, CS:GO és HS a legnépszerűbb a magyar játékosok körében

LoL, CS:GO és HS a legnépszerűbb a magyar játékosok körében

A hazai e-sport forgalom 24 milliárd forintra rúgott 2018-ban az eNet kutatása alapján.

Az eNET, az Esport1 és az Esportmilla harmadik alkalommal készítette átfogó kutatását, amelyben a hazai videojáték és e-sport piacot, a fogyasztókat és az ágazatot vizsgálta. Úgy tűnik, hogy Magyarország sem akar lemaradni a nemzetközi trendektől, amit jól mutat, hogy 2018-ban 24 milliárd forintot költöttek a hardcore gamerek videojátékokra, játékon belüli extra kiegészítőkre, ajándéktárgyakra, vagy egyéb a játékokhoz kapcsolódó tartalmakra. A 425000 játékos országában ez azt jelenti, hogy egy gamer nagyjából 56500 forintot költött 2018-ban az egyik kedvenc hobbijára.

A legnépszerűbb címek között még mindig a League of Legends vezet, amit a Counter Strike: Global Offensive és a Hearthstone követ. A battle royale játékok egyelőre még nem fértek oda a top 3-ba, de a PlayerUnknown's Battleground és a Fortnite is egyre több játékost vonz be. Nem mindenki akar ezekben mélyebben is elmerülni, de a megkérdezettek 11 százaléka versenyjátékosnak tekinteti magát. Sajnos a versenyek egyelőre nem szolgálják még ki itthon a játékosok igényeit, legalábbis pénzdíjazás tekintetében messze elmaradunk a nemzetközi trendektől. Ezen változtathat a Magyar Nemzeti E-Sport Bajnokság, amely öt játékban 15 milliós összdíjazással indult el 2018 második felében.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!Üzlet - Sportoláskor is fontos a folyadékpótlás

Egészségünk szempontjából fontos, hogy a nap folyamán hidratáltak maradjunk, függetlenül attól, hogy mit is csinálunk. De még fontosabb, hogy edzés közben és után is igyunk, mivel az izzadással sokat veszítünk.