Tovább csökkenhetnek a DRAM árak: olcsóbb RAM, videokártyák és SSD-k várhatóak

A számítógépes hardverek piacán újabb árzuhanás várható, mivel csökkenhetnek a DRAM árak.

A DRAMeXchange előrejelzései alapján tovább csökkenhetnek a DRAM árak, ami kihatással van a RAM, videokártya és SSD piacra is. Ez nem jelenti azt, hogy elérkezett a 80000 forintos GTX 1080-ak kora, de néhány tucat százalékos áresés is pozitív hatással lehet a pénztárcánkra.

De mi az oka ennek a trendnek? Az utóbbi hónapokban már voltak jelei annak, hogy bizony fellélegezhetünk, mivel fokozatosan eltűntek a túlárazott RAM-ok és videokártyák a polcokról. Mivel a gyártás a megfelelő ütemben zajlik, a kereslet, főleg az "off-szezon" miatt jelentősen visszaesett, így megjelent a túlkínálat, ami egyenes úton vezetett az áreséshez. Ha ezt a pozitív hatást lefordítjuk a számokra, akkor egy nagyjából 15 százalékos áresésre számíthatunk március-áprilisra és ez folytatódhat tovább a következő hónapokban is, igaz nem ekkora mértékben.

A mobilpiacon kicsit más a helyzet, mivel ott nem volt ennyire drasztikus az áremelkedés az elmúlt években, így hiába van túltermelés, a piac egyszerűen lassú, ezért nem fog reagálni ennyire pozitívan rá, mint a PC-s szektorban.

Mindenképp érdemes figyelni az árak alakulását, ha a közeljövőben tervezted megvásárolni álmaid számítógépét, mivel sok tízezer forintot nyerhetsz azzal, ha a magyar boltokban is megjelennek majd a DRAM-ok árainak következményei.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!