GTX 1070 = GTX 1660 Ti: a tesztek alapján a sűrű középmezőny eleje a cél

GTX 1070 = GTX 1660 Ti: a tesztek alapján a sűrű középmezőny eleje a cél

Kiszivárogtak az első teszteredmények a GTX 1660 Ti-ról. A GTX 1070 leváltására jó lehet a kártya, de nagyon sűrű az AMD-kkel tarkított középmezőny.

Twitteren leakelte TUM_APISAK a Final Fantasy XV benchmark eredményeit, amin már ott szerepel az NVIDIA legújabb GTX sorozatának legerősebb darabja, a GTX 1660 Ti.

Fontos, hogy fenntartásokkal kezeljük ezeket a számokat, mert hiába mutat jól, hogy a GTX TITAN X, az egykori Maxwell generáció egyik csúcsragadozójának a teljesítményére képes az 1660 Ti, azért a Final Fantasy XV benchmark csak egy mérést mutat. Lehet más játékoknál és más tesztprogramok alatt sokkal rosszabb számokat tud majd felmutatni a GTX 1660 Ti, de egyelőre úgy tűnik, hogy ezzel a kártyával a középmezőny elejére igyekszik felkapaszkodni az NVIDIA, ahol jelenleg nincs akkora verseny az AMD videokártyáival.

A GTX 16XX sorozat legerősebb darabja február 22-én érkezik majd meg a piacra, viszonylag korrekt áron, ha a fenti teljesítményből indulunk ki. 280 dolláros árával, ami nagyjából 100000 forintnak felel meg, az AMD RX 590 versenytársa lehet, majd később a NAVI-kkal küzdhet meg a vásárlókért.

Úgy tűnik, hogy a GTX 1070-eknek ennyi volt a dicsőséges pályafutása, de mivel még mindig egy nagyszerű kártyáról van szó, érdemes megvásárolni akár akciósan új dobozban, vagy egy garanciás használt példányként, mivel Full HD-s felbontáson még egy jó ideig kiszolgálhatja majd a lelkes játékost hosszú évekig, megfelelő alkatrészek mellett.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!