Már egy Riot kolléga is gyalázatosnak tartja, ami a Prestige skinek körül zajlik

Már egy Riot kolléga is gyalázatosnak tartja, ami a Prestige skinek körül zajlik

League of Legends - Amikor már a cégen belül is valaki hangot ad nemtetszésének, akkor ott bizony van baj.

Az első Prestige skin a K/DA Kai'Sa-ra érkezett meg még a VB ideje alatt, amit az akkori eseményhez vett pass-on keresztül tudtunk megszerezni. Később jött a K/DA Akali, aztán szép sorban érkezett a többi. Az eredeti rendszer egyébként nem feltétlenül volt rossz, rengeteg pontot kaptunk az esemény pass segítségével és ha eleget farmoltunk, akkor ki tudtuk váltani az adott Prestige kiadású skint.

A Prestige kinézetek megszerzésének lehetősége azonban változott néhány kinézetnél, ezeket nem eseményekhez és belépőkhöz kötik, hanem Tekintély pontokhoz. Elvileg idővel majd az egyes eseményeken továbbra is lehet így, vagy úgy tekintély pontokat szerezni, de alapvetően mesteri ládák megvételével juthatunk hozzá. Ha kiszámoljuk a matekot, 18000 RP-ből jön ki 104 tekintélypont, míg egy ilyen kinézet 100 pontba kerül.

Ha mindezt március 5-ig tennénk meg, akkor kell egy 12400 RP-s csomag 20 ezer forintért 6100-as csomag 10 ezer forintért, azaz összesen 30 ezer. Mivel márciusban drágul az RP, ezért ha ott tervezzük mindezt összegyűjteni már jóval mélyebben kell a zsebünkbe nyúlnunk. Kell egy 9630 RP-s csomag 20 ezerért, egy 4770-es 10 ezerért, egy 2340-es 5 ezerért és egy 1600 RP-s 3500 Ft-ért. Ez így összesen 38500 Ft. Ennyit kell költeni a mesteri ládákra, ha szeretnék egy azaz egy darab Prestige skint. Jó üzlet nem?

Már korábban is kiakadt a közösség, hogy ez már a pofátlanság netovábbja, erre most megérkezett a legújabb Prestige kinézet, ezúttal Ahrira. Ez lehet, hogy csak az én szubjektív véleményem, de ez a kinézet minden, csak nem szép. Első ránézésre hirtelen az a Trónok Harca jelenet jutott eszembe, amikor Daenrys testvérét, Viserys Targaryent leöntötték folyékony arannyal. 




És ezért a skinért minimum 30 ezret kellene költeni a boltba. Értem, hogy a ládákból is kapunk valamit, de ekkora összegre ösztönözni a játékosokat, csak hogy egy skinhez hozzájussanak már-már bicskanyitogató, főleg ha az a kinézet ilyen minőségű. A vicc az egészben az, hogy már egy Rioter is csak az alábbiakat tudta mondani a legújabb Ahri Prestige kinézetre.

"Anyám... az én gyönyörű hölgyem... m-mit csináltak veled? cry

NEM AKAROK BUNKÓ LENNI ANNYIRA IMÁDOM ŐT ÉS ANNYIRA GYÖNYÖRŰ, TUDOM MILYEN POTENCIÁL REJLIK BENNE. EZ MÁR GYALÁZATOS, SAJNÁLOM"

Szóval jogosan merül fel a kérdés, hogy egyáltalán van-e szükség az ilyen skinekre és ami még fontosabb, ilyen formában? Tényleg ez lenne a jövő, hogy ugyanazokat a skineket átszínezik és kiadják úgy, hogy az értékének akár a 10-szeresét is el kell költsük a boltban, hogy hozzájussunk? A Riot lehet, hogy így akar exkluzív tartalmat gyártani, de egy átszínezett, kicsit csilivilibb chroma ettől még nem lesz az.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!