Tegnap lett 10 éves a LoL első 17 karaktere!

League of Legends - Szinte hihetetlen, de már 10 éve annak, hogy a világ először ismerhette meg a LoL-t és annak 17 kezdő karakterét.

Egy hatalmas fordulóponthoz érkezett a League of Legends és annak 17 első karaktere. 2009 februárjában még valószínűleg senki sem tudhatta, de talán még csak nem is sejtette, hogy mi indult el akkor. Az e-sportok még nagyon gyerek cipőben jártak, a CS is még a Source-os időknél tartott, azon kívül a CoD és a WoW pörgött még. Az online közvetítések még csak épülőben voltak, mint a mára már hatalmassá nőt Twitch.

A League of Legends - Clash of Fates néven elindult játék is csak egy volt a sok közül, ami szerencsét próbált a gaming piac hatalmas világában. A Riot Games azonban már akkor rátapintott valamire az elsők között! A MOBA játékok még leginkább modok formájában léteztek és akkoriban még újnak számító ingyenes üzleti modelljük sok játékost csalogatott az Idézők szurdokába. Ekkor kezdődött el a játék alfa tesztje, melynek indulásához, a Riot összesen 17 karaktert tudott kiadni, vagyis ez a 17 hős, immáron 10 éve töltik napjaikat a csatatereken.

Ez a 17 hős pedig nem más, mint az alábbiak. A képre kattintva eléritek a teljes galériát.

Azóta persze nagyon sok minden változott, mind a játék működését és kinézetét illetően is. Így kell elképzelni az indulást.

Szinte rá sem lehet ismerni a kezelő felületre, az egyetlen fix dolog, az a kis térkép a jobb alsó sarokban, valamint a jobb felsőben a statunk. A térképet azóta frissítették és a fentebb látott splash artok is mások voltak. Egyáltalán nem volt egy kifejezetten szép játék a LoL akkoriban, de ennek ellenére mégis be tudott futni és a mai napig az egyik legnagyobb e-sport játéknak számít. A kezdő 17 karakterből már mindegyik kapott ilyen vagy olyan nagyobb átalakítást, Kayle és Morgana pont most frissülnek, de Warwick is máshogy működött akkor, Nunut is kicserélték, a Ryze-ról pedig inkább ne is beszéljünk.

213

Ünnepeljük tehát ennek a 17 hősnek a 10. szülinapját, hiszen velük indult útjára az a csoda, amit sokan a mai napig szeretünk és napi szinten játszunk. Én magam is számos barátságot és kapcsolatot, valamint a munkámat is köszönhetem ennek a játéknak, ahogy a sok e-sportoló, néző és bizonyára nem egy játékos is a világon.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!