Na erre nem számítottunk: jön a Teemo rework!

Na erre nem számítottunk: jön a Teemo rework!

Hozzányúlnak a LoL egyik legutáltabb karakteréhez!

Novemberben kapott egy vizuális tuningot, de ezt leszámítva, semmi előjele nem volt annak, hogy a Riot hozzányúlna a League of Legends egyik legutáltabb karakteréhez, Teemo-hoz. A közösségkedvenc - vagy éppen gyűlölet tárgya - Teemo nem a világ legnépszerűbb hőse, kompetitív közegben lényegében haszontalan, arra viszont tökéletes, hogy az idegeket borzolja normal, ranked és aram meccseken. Az egyetlen logikus indoklás a változtatásra az lehet, hogy épp február 21-én ünnepelte a hős a születésnapját, 16 másik karakterrel egyetemben.

A végleges update-re bőven kell majd még várnunk, ugyanis a Riot egyelőre csak kísérleti jelleggel pakol be frissítéseket, és azokat is csak a PBE-re, így ha valaki ki szeretné próbálni, hogy milyen irányt képzel el a törpe démonnak a fejlesztő, annak PBE regisztráció szükséges. A fejlesztési irányok:

  • Megoldani pár problémát az ellene való játék során (pl. gombák esete)
  • Több lopakodást és mérgezést adni neki
  • Izgalmasabbá tenni a profik számára és kevésbé idegesítőnek alacsonyabb szinteken

Nézzük, hogy mik is fognak konkrétan történni: 

  1. a mérgezett lövés passzív lesz, lekerül az E-ről (valljuk be, tök logikus)
  2. a mostani passzív teljes láthatatlanság helyett camouflage-t ad csak (azaz úgy fog működni, mint Evelynn, Rengar vagy Twitch, ha közel mész az ellenfélhez, látni fog)
  3. több gomba lesz, és a vakítást is átalakítják

A Toxikus lövésből származó mérgezett sebzés Teemo szintjével együtt, passzívan fog növekedni és bónusz sebzést fog pakolni az ellenfelekre, ha azok már eleve mérgezettek (tehát gomba + auto attack = több sebzés). A Blinding Dart szintén mérgezni fog, hogy aktiválja a passzív képességet, szóval lehet majd csapatni Teemot supportként is egy Twitch vagy Cassio mellett. A mostani passzív átköltözik majd az E képességre, és Teemo majd mozgás közben is láthatatlanná tud válni, egy rövid ideig pedig a bokorból is elő tud jönni láthatatlanul.

A vakítás hatása mostantól vizuálisan is meg fog jelenni: ha távolsági hőst vakítunk, a támadásai szanaszét fognak repülni, a közelharci hősök meg összevissza hadonásznak majd, nagyon viccesen néznek ki.

A gombák is változnak majd: amellett, hogy többet fog tudni cipelni Teemo (3/4/5), 6-11-16-os szinten a gombák élete is nő, tehát a játék előrehaladtával nehezebb lesz leszedni őket. 213A változások persze áldozatokkal is járnak. Ha a fentiek megvalósulnak, akkor a Q sebzése biztosan csökkeni fog, hogy ne legyen akkora Burst benne, mint most. Ugyanez igaz a gombákra is, hiszen a cél az lenne, hogy inkább a passzívot kombinálják a már meglévő mérgező sebzésekkel a durvulásért. A támadási sebesség pedig nem szintenként, hanem az E képesség fejlesztésével jön majd. 

És akkor a változások, amik tervben vannak:

Base Mana Regen 1,92 helyett 2,5
Mana Regen szintenként 0,09 helyett 0,15
Plusz mana szintlépéskor 20-ról 25

Passzív:

Az alaptámadások 10-50 extra varázssebzést okoznak és mérgezik az ellenfelet, 4 másodpercen keresztül (24-192 további sebzés). AP arány ugyanaz, mint most az E képességen. A cukiság itt jön: ha az ellenfél már mérgezett, a fenti sebzés 50%-kal nő.

Q:

Alapsebzés 80/125/170/215/260-ről 80/115/150/185/220
AP Ratio 0,8 helyett 0,6
És már mérgez is

W: 

Nem szakítja meg a láthatatlanságot

E:

A képesség aktiválása után egy másodperccel Teemo láthatatlanná (lásd fentebb) válik a következő 3-5 másodpercben, de lassabban is mozog 25/22,5/20/17,5/15%-kal, viszont amikor a láthatatlanságnak vége, 20/30/40/50/60% támadási sebességet kap 3 másodpercre. Ha egy helyben, vagy bokorban áll Teemo, a képesség nem számol vissza.

R:

A gomba alapsebzése 200/325/450 helyett 150/250/350
AP ratio 0,5 helyett 0,4
A gombák élete 6 helyett 6/8/10
Maximum 3/4/5 gombát tud majd cipelni Teemo

Így nézne ki tehát az új Teemo, mi a véleményetek? Arról még egyelőre nincs infó, hogy pontosan mikor kerül ki PBE-re.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép Vlad Bacescu munkája

Kövess Minket!