Újít az EA: Nemzetek E-sport Kupáját indítanak, de vajon hazánk bekerülhet?

Újít az EA: Nemzetek E-sport Kupáját indítanak, de vajon hazánk bekerülhet?

Áprilisban 16 ország kap lehetőséget egy teljesen új FIFA rendezvényen, mely alaposan megmozgathatja a világ e-labdarúgását.

Az EA Sports a FIFA-val - és itt most a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséget értem - együttműködve a következő szintre emelné az e-sportot. 2019. április 13-14-én ugyanis megrendezésre kerül az első eNations Cup, melyen a hagyományos világbajnokságokhoz hasonlóan itt is nemzetek vesznek részt a küzdelemben. A Road to the FIFA eWorld Cup 2019-ben először lesz egy országok számára kiírt esemény a sorozat egyik mérföldköve.

A történelem első, FIFA eNations Cup rendezvénye egy meghívásos verseny lesz, és az eddig megszokott lebonyolítási rendszer is megújul. Az EA 16 országot invitál majd meg az alábbi konföderációkból: CONCACAF, CONMEBOL, CAF, OFC, AFC és UEFA. Csapatonként két játékos - egy PS4 és egy Xbox One - képviselheti hazáját a nemes eseményen a vb mintájára. A kiválasztott nemzetek saját kvalifikációs tornát rendeznek annak érdekében, hogy kiválasszák a két e-sportolójukat.

A FIFA19 megjelenésével az EA Sports is jóval nagyobb hangsúlyt fektet a kompetitív közösségre, ennek köszönhetően a mostani szezonban már 8 Major torna is megtalálható a naptárban. Az eNations Cup a nyolc kupa egyike, mely 1500 Global Series pontot kínál és az összdíjazása is nagyobb.

"A tagországok szövetségeinek bevonása egy dedikált nemzeteknek szóló bajnokságba jelentős és izgalmas előrelépés a FIFA és az eFootball globális elterjedésének szempontjából. Az elmúlt évek bizonyították, hogy mennyire sikeres a FIFA eClub világbajnoksága, és most a nemzetek bevonásával nagyon várjuk, hogy miként integrálhatjuk ezt a bajnokságot az eFootball portfóliónkba. Nem mellesleg a FIFA eNations Cup egy újabb nagy lépést jelent számunkra az eFootball növekedésében és fejlesztésében, tovább erősítve világszerte a rajongókkal és játékosokkal való kapcsolattartást, valamint lehetővé teszi tagjaink számára az eFootball programok és versenyek szervezését és az e-sportok edukációját az országukban." - mondta Luis Vicente, a FIFA vezető digitalizációs és innovációs vezetője.

Mondanom sem kell, hogy az UEFA kötelékébe tartozik Magyarország is, bár egyelőre nincs információ, hogy melyik régió hány kvótát kap a megmérettetésen, de arra azért lehet számítani, Európa valószínűleg a legtöbb helyet kapja majd áprilisban. Az olyan futball nagyhatalmak árnyékában, mint Anglia, Franciaország, Németország, Spanyolország vagy éppen Olaszország kevés nemzetnek lesz esélye, ráadásul ne felejtsük el, hogy az e-sportokban több kisebb ország is feljövőben van. A legnagyobb offline eseményeken csehek, lengyelek, hollandok és portugálok is képviseltetni szokták magukat.

  • Az EA nem tette még közzé mely nációkat választotta, de ha esetleg kishazánk megkapná ezt az óriási lehetőséget, akkor a világranglista jelenlegi állása alapján ők azok, akik jó eséllyel pályázhatnának a válogatottságra:

Xbox One

  • 71. Gabinho 256p
  • 136. molnargabo 136p
  • 492. GlobularAphid79 66p
  • 498. Raymond1x 65p
  • 513. Roonoor 62p

PS4

  • 190. Gogetinho 137p
  • 201. divitus25 136p
  • 346. JordanBeast15 121p
  • 825. chris_maj 83p

Persze nem azt jelenti, hogy rajtuk kívül nem tűnhet fel egy-egy új tehetség, ez szimplán azt mutatja meg, hogy mennyi pontot gyűjtöttek a Global Series jelenlegi szezonjában. Az ő tapasztalatuk sokat jelenthet egy ilyen küzdelemsorozat során.

További és pontosabb információkat az EA a közeljövőben árul majd el az eNations Cup-pal kapcsolatban. Szerintetek Magyarországnak van helye egy ilyen tornán?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!