Messi mindenkit maga mögé utasít ezzel a TOTW kártyával ezen a héten!

Messi mindenkit maga mögé utasít ezzel a TOTW kártyával ezen a héten!

Úgy tűnik ezen a hétvégén a kis argentin zseni teljesítménye mindenki másét elhomályosította.

Néhány bajnokság már mondhatni eldőlt, azonban Angliában és Németországban még csak most következik a szezon legizgalmasabb része. A legnagyobb együttesek ráadásul még a Bajnokok Ligájában is érdekeltek, –és bár ez a TOTW szempontjából lényegtelen–, akkor is nagy kérdés, hogy ezekben a hetekben mennyi energiát fordítanak hazájuk bajnokságára. A Barcelona erődemonstrációja azt tükrözi, hogy azért a bajnoki címet sem szeretnék kiadni a kezükből. Lássuk hát mi a helyzet Európában:

Premier League

Egy pontra közelítette meg a Manchester City az éllovas Liverpoolt a United elleni botlása révén. Négy mérkőzéséből a harmadik döntetlenjét játszott a Liverpool, most éppen a Manchester United vendégeként hoztak össze egy 0:0-át. A City ebben a fordulóban nem lépett pályára, így jelenleg az első öt helyezett is egyformán 27 fordulón van túl. Az élmezőnyből a Tottenham és az Arsenal is otthon tartotta a 3 pontot. Előbbi együttesben Eriksen, utóbbiban Mkhitaryan jegyzett gólt és gólpasszt is.

Ligue 1

Pusztán az érdekesség kedvéért osztjuk meg a francia bajnokság állását. A PSG otthon simán nyert 3:0-ára, többek között Mbappé duplájával (ebben a szezonban már 22 találatnál jár), bár a védelem baloldalán Kurzawa is nagyot játszott. A Lille a Strasbourg otthonában nem tudott kellőképpen felpörögni és 1:1-el távoztak. A PSG 17 ponttal –egy meccsel ráadásul kevesebbet játszottak– előzi meg a Lille gárdáját. A bajnokság alighanem –már fordulókkal ezelőtt– eldőlt.

Bundesliga

Angliához hasonlóan Németországban sem dőlt még el semmi. A tabellán elfoglalt helyek szerint a Dortmund és a Leverkusen összecsapása nem lenne különleges, mégis a listavezető Borussia nagy rangadót nyert otthonában 3:2-re, és fontos három pontot gyűjtött. A Bayern München viszont nem állt a helyzet magaslatán, vagy inkább mondjuk úgy, hogy a Dárdai Pál irányította Hertha remekelt, de a meglepetés elmaradt. A bajorok a 12 kapuralövésükből végül egyet Javi Martinez révén gólra váltottak és megszerezték a 3 pontot a mérkőzés lefújását követően, melyen a magyar edző fia, Dárdai Palkó is kapott egy bő 10 percet.

Seria A

A Juventus is éppen csak kicsikarta a győzelmet 1:0-ára a 18., még kieső helyen tanyázó Bologna ellen. A zebrák Dybalát ünnepelhették a 67. percben. A Napoli, bár óriási a hátránya az öreg hölggyel szemben, hatalmas lendülettel letartolta a Parma-t. Ezen a pályán Milik kétszer is eredményes volt. Nagyot meccselt még az Inter, de 3:1-es vezetésről kiengedték a kezükből a diadalt, a Fiorentina a 101. percben kapott büntetővel egalizált. Említésre méltó még a Roma 3:2-es győzelme a Frosinone otthonában. Dzeko duplája nagyon kellett, pláne, hogy a második a 95. percben született győztes találat volt.

La Liga

Nagy port kavart a Real Madrid győzelme, a Levante ellen idegenben ugyanis csak két büntetővel bizonyultak jobbnak. Ráadásul eléggé megkérdőjelezhető a második tizenegyes előtti eset. Ezen túlmenően a Barcelona az ötödik helyen tanyázó Sevillat gyűrte le 4:2-re. A mérkőzést figyelemmel követők igazi Messi parádét láthattak, az argentin a mesterhármasa mellett még egy gólpasszt is kiosztott Suareznek. Az Atletico Madrid eközben szép csendben hazai pályán tartotta a három pontot, ezáltal pedig biztosította, hogy a fordulót követően továbbra is második helyen maradjon.

Nehéz a topbajnokságokon kívűlről bekerülni a legjobbak közé, de azért nem lehetetlen; íme a Team of the Week 24:

Ezek az új lapok szerda este 7 órától érhetőek el a csomagokban.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!