Kit látnánk szívesen az új Flashback lapokon? Íme egy 15-ös kívánságlista!

Amikor az ember azt hiszi, hogy unalomba fulladhat a FIFA, akkor a 19-ben az EA minden eddiginél több promóval igyekszik meggyőzni ennek az ellenkezőjéről.

A FIFA19-ben bemutatott Flashback kártyákat szereti közösség. Egyrészt mert változatosak, másrészt mert olyan futballisták kapják ezeket a tetszetős lapokat, akik nem Ikonok és a Team of the Year játékosok, mégis sok esetben ilyen vagy olyan módon felhasználhatóak. Harmadrészt tényleg olyan pillanatokra emlékezhetünk a futball történelméből, melyre azért jóízűen gondol vissza az ember, –persze nem minden esetben, hiszen tudjuk milyen a labdarúgás és egy szurkoló szíve.

A Flashback arra hivatott, hogy egy-egy labdarúgó pályafutásának egy meghatározó pillanatát vagy időszakát örökítse meg a játékon belül. Olyan személyek örvendhetnek ilyen lapoknak, mint Payet, David Luiz, Rooney, Tévez vagy éppen Götze stb. De rajtuk kívül kik érdemelhetnének még idén ilyet? A Fifaah.com összeállított egy 15-ös listát, melyet a végén én azért még kiegészítenék:

1. Jackson Martínez - ST - Portimonense SC

Jackson Martinez végre visszakerült az Ultimate Teambe, korábban azért voltak már kellemes lapjai, viszont egyértelműen a FIFA14-ben látott Team of the Season verziója vitte a prímet. Sokan szívesen vennék az EA-től, ha a 19-ben is megalkotnák a különleges kártyáját.

0101

2. Darijo Srna - RB - Cagliari

Darijo Srna a horvát labdarúgás egyik meghatározó alakja. Most éppen arról is beszéltek a nemzetközi sajtóban, hogy a szélső hiánnyal bajlódó válogatottban Modric rábeszélésnek nyomán újra láthatjuk majd, és már Magyarország elleni Eb selejtező során felöltené a nemzeti szerelést. Nagyok sokrétű játékos így egy esetleg Flashback lapja is többféle poszton is bevethető lehetne. Pechére a vb ezüstről már lemaradt, de ettől függetlenül a Sahtar Donyeckben futott néhány remek szezont.

02

3. Stephan El Shaarawy - LW - Roma

El Shaarawy nem panaszkodhat, van néhány speciális lapja a FIFA19-ben, de jó néhányan örömmel látnák, ha ilyen színben is elérhető lenne. Ne felejtsük el a 2012/13-as szezonját, amikor 17 meccsen kapott lehetőséget az AC Milanban és 16 találattal mutatta meg, hogy van keresnivalója a gyepen.

03

4. Schweinsteiger - CM - Orlando City

A német úriember 2017-ben Amerikába költözött a Chicago Fire-höz. Korábban azért magára húzta a Bayern München és a Manchester United szerelését is, és ha egy szezont mindenképp ki kellene emelni a pályafutásából, akkor a 2012/13-as jutna talán mindenki eszébe. Ebben az évben triplázott a bajorokkal és 9 gólt szerzett ez idő alatt.

04

5. Pablo Zabaleta - RB - West Ham United

Zabaleta nem tűnik a legesélyesebb játékosnak, ha a Flashbackről van szó, azonban remek felépítése és védekező játéka miatt akár egyszer csak ő is feltűnhet ebben a promóban.

05

6. Claudio Pizarro - ST - SV Werder Bremen

Érdekes karriert tudhat a magáénak Pizarro, a Werder Bremen és más klubok között többször is megegyezés született a játékjogáról, de valahogy mindig visszatért a zöld fehérekhez, ahol mint kiderült utólag a legjobb formáját tudta megmutatni.

06

7. Shunsuke Nakamura - CAM - Júbilo Iwata

Annak ellenére, hogy már 40 éves, Nakamurat sokan még most is az egyik legjobb japán labdarúgónak tartják. Az Iwatában (japán elsőosztály) még mindig rúgja a bőrt, de ha a fantasztikusan hosszú karrierjének egy fontos állomását kellene kiemelni, akkor a Celtices korszakára bökne az ember. 

07

8. Jakub Blaszczykowski - RM - VfL Wolfsburg

Gyors és mondhatni olcsó volt már a korábbi FIFA-kban is, viszont idén csak 74-es Ratinget kapott. Sok-sok lengyel szurkoló nem elégszik meg ezzel és szeretnék, ha legalább ilyen formában jönne egy erősebb Blaszczykowski.

08

9. Bacary Sagna - RB - Impact Montréal

Sagna talán egy picit pechesnek mondható, hiszen 2016-ban csak Eb ezüstérmet szerzett a francia együttessel, majd visszavonult a válogatottságtól, mire társai 18'-ban felültek a világ tetejére. A jobb hátvéd leginkább a Premier Leagueben játszott és sokan kiváló jobb hátvédnek tartották, –de az igazi potenciált, melyet sokan láttak meg benne, talán sohasem tudta a felszínre hozni. Talán egy szép napon a FIFA-ban lesz erre lehetősége.

09

10. Arturo Vidal - CDM - FC Barcelona

A chilei játékos kicsit megosztó személyiség. Finom és remek megoldásai mellett bizony néha túlságosan is kemény lesz a pályán. Szinte minden mutatója elfogadható, azonban a Pace-t nézegetve az ember csóválja a fejét. És ha már a számoknál tartunk, egyértelműen a Juventusban eltöltött idő alatt volt a legjobb formában. De vajon erre a FIFA19-ben megemlékezhetünk-e idén?

10

11. Hatem Ben Arfa - CAM - Stade Rennais FC

Az előző FIFA epizódokban volt azért Ben Arfanak néhány kellemes kártyája. Megjárta a PL-t és a Ligue 1-ben is szerepelt néhány nagynevű együttesben, mégis a legjobb szezonját a Niceben futotta, mikor 34 mérkőzés alatt 17-szer volt eredményes 2015/16-ban.

11

12. Pepe - CB - FC Porto

Ha Vidalra azt mondtuk, hogy megosztó személyiség, akkor Pepe-nél ezt a kijelentést szerintem nyugodtan négyzetre is emelhetjük. Fénykorában remek védő volt, viszont amikor elborult az agya szinte ámokfutást rendezett a pályán. Persze voltak jó szezonjai, de ha bekerülne a Flashback promóba azt a közösség biztosan nem hagyná szó nélkül.

12

13. Franck Ribery - LM - FC Bayern München

Ha megkapta volna az aranylabdát, de ugye tudjuk, a sportban meg az életben sincs olyan, hogy ha... Az elmúlt évek során számos Team of the Season kártya mellet 14-ben TOTY lapot is kapott a francia. Valószínűleg ő nem lenne egy olcsó játékos a Flashback promóban, de sok rajongó örömmel venné tudomásul érkezését.

13

14. Arjen Robben - RM - FC Bayern München

Az előbb említett francia csapattársa, Robben is meghatározó alakja az elmúlt évek labdarúgásának, és ezt az EA többször is jutalmazta a játékban. A FIFA15-ben ő is benne volt a Team of the Year-ben, tehát már csak egy Flashback kártya hiányzik?

14

15. Olivier Giroud - ST - Chelsea

Néhány mutatóján javítanának egy kicsit és akkor a Flashback Giroud kártya biztosan népszerű volna a játékosok körében.

15

A lista után pedig azért megemlítenék még néhány olyan játékost, akik szintén nem hagyhatóak ki ebből a felhozatalból. A Barcelona ikonja az egyik ilyen. Andres Iniesta, aki a sportág történetében a legtöbb trófeát elnyert spanyol labdarúgó, viszont sohasem kapta meg az aranylabdát, pedig 2010-ben spanyol bajnokságot és szuperkupát, valamint BL-t és világbajnokságot nyert, ráadásul az utóbbi fináléjában az ő találata döntött.

Aztán ott van Daniele De Rossi, ő világéletében az AS Roma-t erősítette. Már magában a klubhűség megtestesítőjeként megérdemelne egy ilyen lapot, de az utóbbi idők egyik legjobb olasz játékosaként is járhatna neki a Flashback kártya.

Végül pedig egy játékos, akinek CR7 árnyékában bizony nem lehetett könnyű végigfutballoznia az elmúlt évtizedet. Nani a Manchester Uniteddel bajnoki címet nyert, és 2010-12 között közel 20 gólig jutott a bajnokságban, –valamint a két szezonban 31 asszisztot is kiosztott.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Borítókép forrása: dexerto.com

Kövess Minket!