Egy topos és egy ADC vezeti az MNEB-en a legsikeresebb és leggyakoribb hősök listáját

Legaue of Legends - Sok minden változott az első hetek óta. Megjelent egy új hős Sylas személyében és a meta is kezd átalakulni.

Üdv idézők! Egy újabb hétnyi mérkőzésen vagyunk túl az MNEB K&H LoL bajnokságán, ami azt jelenti, hogy ismét változott a hősök helyzete jelenlétben és győzelmi arányban is persze. Csak, hogy minden tiszta legyen, a jelenlét alatt az adott karakter választási és tiltási arányát vesszük számításba egybe, ez adja ki, hogy a meccsek hány százalékán volt jelen bármilyen formában. A győzelmi aránynál pedig a 3-nál több nyertes mérkőzés a minimum elvárás, vagyis legalább 4. Mindkét kategóriában a legjobb hármat fogjuk megnézni!

Jelenlét

Ezen a listán is történt változás, nézzük!

Thresh volt már ennél előkelőbb helyen, ezúttal "csak" a harmadik hely jött neki össze. A támogatók között továbbra is kiemelt szerepet élvez, nem véletlen, mivel még mindig az egyik legsokoldalúbb karakter. Összesen a meccsek 74,4%-ban szerepelt, ami jelen esetben 14 választást és 15 tiltást jelent az eddigi 39 mérkőzésből.

A második helyre Sejuani és Bristle csúszott be szó szerint, 76,9%-os jelenléttel, az utóbbi időben nagyon elszaporodott a mérkőzéseken. Az MNEB játékosai eddig 18-szor szavaztak neki bizalmat, míg további 12 alkalommal inkább nem szerettek volna szembenézni vele és mérhetetlen CC-jével, valamint tankosságával.

Bár a solo queue meccseken már gyengülni látszik Lucian teljesítménye a többi lövészhez képest, akik biztonságosabbak és jobban skálázódnak, azonban az MNEB-en még mindig a legtöbbet látott hős. 79,5%-os jelenléte eléggé sokat mondó, 14 alkalommal hozták el az alsó ösvényre és ezen kívül még 17-szer tiltották is.

Győzelmi arány

Itt egy új jövevény érkezett az első helyre.

Ryze az utóbbi időben kevesebbet szerepelt, ám ennek ellenére kevesen tudták eddig beérni őt, így a top háromba még pont befért így is. Jelenleg 80%-os győzelmi aránya van, amit négy győzelemmel és egy vereséggel hozott össze a kék mágus.

Ireliát korábban miden, mostanság pedig már csak leginkább topon látjuk. Az őt ért nerfek miatt miden már nem annyira életképes, ellenben topon még mindig egy erős splitpush karakter, akivel nehéz mit kezdeni a mid game-től, ha megindul. Jelenleg 83,3%-os győzelmi aránnyal bír, ez öt győzelemből és egy vereségből jött össze.

Végül, de nem utolsó sorban a legsikeresebb karakter a számok alapján szintén egy topos splitpush karakter, Jax. A győzelmi listába éppen hogy csak befért, azonban ha már itt van, azt tökéletes mutatóval teszi. Ennek fényében Jax egyelőre veretlen, azaz 100%-os győzelmi aránnyal rendelkezik, mivel az eddigi négy mérkőzéséből mindet megnyerte.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!